Перфектни вежди за формата на моето лице...КАК?!


Почти е невъзможно да се извърши естетически издържан грим на очите и той да стои добре, ако не са оформени веждите. Гримьорите винаги започват макияжа си с подготовката на веждите, защото именно на тях се дължи самото изражение на лицето и ефекта на погледа.
Ако гримирате око с непочистени вежди, то ще стои доста аматьорско и ще избягате от всякакъв синхрон и естетика. Едни ненужно гъсти вежди могат да създадат детско излъчване или в някои случаи – грубост, при условие, че са доста гъсти, така ще избягате от всякаква женственост. В доста случаи обаче, оформянето на веждите е доста крайно. Забелязала съм, че тази задача се оказва  трудна за повечето жени. Попаднала в женските ръце пинсетата обикновено се превръща в доста опасно оръжие. Наблюдават се случаи, в които веждите са изтънени до голяма степен, което в никакъв случай не можем да приемем за красиво и синхронизирано. Проблемът тук е, че трябва да знаем кога да спрем. Всяко изскубано косъмче обикновено променя в голяма степен формата и дебелината на веждата. Внимателно преценяйте, когато ги премахвате. 

Подходящата извивка на веждите открива очите и скрива умората. Прави лицето по-младо, а погледът по-загадъчен. Още от древни времена жените рисуват веждите си и им придават една или друга форма.Тя обикновено се определя и от самите вежди. Ако имаме доста “материал” можем спокойно да постигнем желаната форма, но ако веждите са редки или несъразмерно дълги, едва ли ще се доберем до идеалната очаквана промяна. При тази ситуация идват на помощ козметичните продукти за вежди – моливи, спирали и оцветяващи сенки.

- Преди да пристъпите към същността на операцията определете каква форма е подходяща за Вас. В повечето случаи природата си е свършила работата и най-добрият вариант е да следвате естествената линия на веждите си. Казано с други думи махнете излишните косъмчета в долния край на веждите си.
- Горната линия на веждите не бива да се пипа, защото колкото по на-високо са веждите, толкова погледът е по изразителен, очите изглеждат по-големи и лицето като цяло по-красиво. За това дори ако искате да направите веждите си по-тънки не отнемайте от горната им линия.За да определите дължината на веждите си погледнете тази рисунка. Веждата Ви е разположена между двете пресичащи се прави.
Първата съединяма носа и вътрешния ъгъл на окото, а втората външния ъгъл на окото и ъгълчето на устните.
Преди да пристъпите към същността на манипулацията разрешете веждите си с четчица и подрежете по-дългите косъмчета.Започнете да махате косъмчетата от долния край на веждата по посока на растежа им.
С апликатора или с четчица отстранете махнатите косъмчета.
Опъвайте кожата в участъка, който обработвате.
Методи за почистване: 
Почистването на веждите и тяхното оформяне се извършва с пинсета или кола маска. Второто е специален момент и не го препоръчвам да се прави в домашни условия, за да не останете без вежди. При този случай грешки не се приемат. Ако желаете да ги премахнете с помощта на кола маска, доверете се на опитните ръце на козметика.
При пинсетата нещата стоят по по-различен начин. Уверете се, че е уредът е добър, че щипците се допират равномерно, и че не са с много остри краища за да не късат косъмчетата вместо да ги отскубват от корена. Препоръчвам пинсетите на “Sollingen” и “Oriflame”.

Подготовка:
За да намалите болката преди да започнете манипулацията поставете тампон с гореща вода в участъка на веждите си, за да се отпусне кожата, а когато приключите с оформянето на веждите си, поставете тампон със студена вода, за да се махне по-бързо червенината.
Подгответе мястото, като предварително почистите кожата с лосион и нанесете хидратантен крем, за да омекотите и да способствате за по-лесното и безболезнено премахване на косъмчетата. Аз лично не препоръчвам използването на спирт под каквато и да било форма. Той изсушава и често води до парене и белене на кожата. Има случаи, в които може да доведе и до изгаряне при по-чувствителните кожи. За след епилиране, използвайте успокояващ крем или гел с охлаждащ ефект. Това може да бъде дори и балсама за след бръснене на съпруга или приятеля Ви.

Техника  

Когато отскубвате косъмчетата, издърпвайте кожата нагоре и на страни, опъната боли по-малко. Издърпвайте по посока на растежа на косъма, никога обратно, защото може да го скъсате вместо да го отскубнете. Почиствайте едно по едно, никога не бързайте и не дърпайте по няколко на веднъж колкото и да са много. Скубете ред по ред, не дълбайте рязко и не изтънявайте много. Скандално тънките вежди много отдавна не са на мода, а и не стоят красиво. Друг е проблемът, че при повечето жени, веднъж оскубани жестоко, веждите или израстват за 8-9 седмици или никога. Омаскарите ли се веднъж, колкото и после да мажете с бадемово масло или с други измислени рецепти едва ли ще порастнат отново. Така че действайте бавно и внимателно. Ако не сте сигурна, посетете гримьор или козметик.

Оформяне  

Формата на веждите трябва да бъде дъговидна с леко по-висока и остра извивка особено към края. В основата си веждата е по-дебела, вървейки нагоре леко изтънява и достигайки върха тръгва по-рязко надолу като става все по-тънка и накрая изчезва. Двете крайни червени линии показват как трябва да се измерва веждата. Вместо да чертаете линии по лицето си, вземете два молива и ги насложете по посоченият начин както показано по-горе на снимките. Единият да бъде опрян по дължината на носа Ви под права линия – показва от къде трябва да започва веждата. Това което остава  извън от молива ( в средата м/у двете вежди ) трябва да се премахне. Другият молив поставете от външния край, като започнете от началото на носа и го допрете до ъгъла на външния край на окото. Това показва докъде трябва да продължава веждата Ви. Пунктираната линия показва тази част, която трябва да бъде изтънена. Почистването на косъмчетата от горната страна често не се препоръчва. Но ако желаете да постигнете по- елегантен и завършен вид можете да си го позволите. Разбира се това е идеализиран вариант. В зависимост от даденостите Ви, можете да постигнете най-различни форми, които да стоят също доста добре.

Корекции
Подсилването на веждите в повечето случаи е задължителен етап в процеса на гримиране, ако разбира се не са Ви доста гъсти, тогава можете само да ги намокрите и срешете с безцветна спирала ( или черна, полусуха стара) или гел за коса. Това което е задължително да знаем, е че цветът им трябва да е идентичен с цвета на косата. Допускат се компромисни леки “залитания” но всякакви резки различия седят доста изкуствено и пресъздават сериозен вид на погледа.

При гримирането на веждите трябва да спазвате следните правила:

- Когато рисувате веждите си провете го само върху тях, не докосвайте кожата на лицето.
- Не рисувайте равна черта. По добре е да направите малки щрихи, наподобяващи косъмчета.
- Работете в посока обратна на растежа на косъмчетата по възможност
- Ако веждите ви са по-рядки обратното, рисувайте върху тях по посока на растежа на косъмчетата.


Ако веждите ви са редки или много светли…
Подсилете и попълнете празното прозиращо пространство с молив за вежди, който в никакъв случай не трябва да е черен и мазен!!! Аз лично горещо Ви препоръчвам да използвате молив за рисуване - тъмно кафяв или сив номер В или В1, защото са по-мазни.Ефектът е доста по-естествен от козметичните моливи за вежди, предлагащи се на пазара.  

Срешете веждата надолу с помощта на гребенче за вежди, и драснете с молива помежду им. После отново срешете но този път по посока на веждата, за да прелеете молива и да го приглушите леко. Обикновено моливите за вежди имат придружаваща ги четчица на капачето.
Друг вариант за оцветяване е старата ни изсъхнала спирала. С нея директно сресвате веждата по нейната естествена посока. Тя едно временно оцветява, сресва и прелива цвета. Задължително условие е тя да е доста изсъхнала, в противен случай…..майко мила!
И трети вариант са матовите сенки за очи. С тях се създава едно доста по естествено излъчване и опушен ефект. Минете по посока на веждата с матови сенки, без блясък в съответният идентичен цвят с този на веждите с помощта на четчица или апликатор. Фиксирайте с безцветна спирала или гел. И ако вашите вежди са доста добре по отношение на гъстота и цвят, просто ги фиксирайте с безцветна подхранваща спирала. 


Ако веждите ви са прекъснати…  

Използвайте молив за да съедините веждата. Ако формата им има нужда от корекция също прибягвате до молив, другите методи няма да постигнат желаният от Вас ефект.

Ако липсват каквито и да било вежди….  

Тук процедурата се нарича перманентен грим или това е един вид трайна татуировка. Този метод  грим можете да използвате, когато нямате вежди. Извършва се в специализирани козметични салони и е сравнително болезнен. Трайността му е от 3 до 6 месеца, а в най-добрите случай – една година, след което трябва пак да се повтори. Чрез перманентен грим може да се постави и контур на устни и очи, в случай, че те са не изразени.

Всяко лице има различна форма, всяка орбита на окото е различно хлътнала или изпъкнала, всяко лице има очи, разположени различно - на близко или отдалечено разстояние, всяко лице има големи, средни или малки очи... Всичко това е само да покаже, че горепосочените указания са много-много общи и една самоуважаваща се жена би трябвало да се заинтересува в повече детайли за така нареченото "златно сечение" на лицето си. Много малко жени осъзнават, че прекалено изтънените (пре-оскубани) вежди всъщност им придават по-застарен облик и определено изглеждат напълнели. Нещо, което никоя от нас не иска!!!Много жени не се съобразяват и с така наречената арка, която се определя (изчислява) според пропорцията на окото, раздалечеността на очите и овала на лицето. Иначе красиво оформените вежди биха стояли като залепени и нелепи на лицето. Или, ако може да се обобщи - това е наука за архитектура и пропорция на лицето.  Аз сърдечно препоръчвам на всяка жена да се разтърси из интернет по чуждите страници и да проучи повече каква форма и дебелина е най-съответстваща за различните видове лица - кръгли, продълговати, триъгълни, дълги... Успех на всички в търсенето на красота!Oval
Face Shape
Round
Face Shape
Long
Face Shape
Square
Face Shape


Heart
Face Shape
Diamond
Face Shape
Ако не сте се спрели на Вашата форма, ТУК можете да разгледате перфектно оформени вежди :)


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign