История на малката черна рокля

В началото...
През 1926-та година Coco Chanel създава първата малка черна рокля. Разбира се, черните рокли са съществували и преди това, но винаги са били свързвани с траур.
През 20-те години Коко Шанел е била съвременен моден дизайнер. С развиването на женската еманципация, косите са ставали все по-къси, раменете и ръцете са били все по-открити и Коко е решила, че времето е подходящо за появата на един съвсем нов "силует", а малката черна рокля е била перфектният "инструмент" за създаването му.И така - МЧР е била черната перла в модния свят, превърнала се в емблема за сексапил, изтънченост и универсалност, която присъства в гардероба на всяка дама дори сега - 83 години по-късно...

Малката черна рокля на Коко
Едно от основните предимства на Коко Шанел в областта на дизайна е нейното безупречно създаване на стилни, семпли форми в чисти, неутрални цветове.
Малката черна рокля е точно нейния запазен почерк. С подчертано изчистен, секси силует, Коко създава  рокля по тялото, с къси ръкави, чиято дължина стига малко под коляното. Нейното творение буквално разтърсва света и получава множество както отрицателни, така и положителни отзиви.Но все пак жените си "казват тежката дума" и застават твърдо зад новаторската рокля, не само заради елегантния й вид, а и заради достъпната цена.Този модел МЧР все още е един от най-предпочитаните и актуалните в света на модата.

Красотата на Малката черна рокля
Всяка жена, която има малка черна рокля не се нуждае от обяснения колко и защо този тоалет е прекрасен, защото всеки път, когато почувства, че няма какво да облече, МЧР се "притичва" на помощ. Ползата от стилната дреха са толкова многобройни, че може би е най-добре да изредим в списък някои от тях...И така - Малката черна рокля е прекрасна, защото:

* се предлага в огромно разнообразие от форми и дизайн - до коленете, по-къса, с дълги ръкави, с окрити рамене, около врата, с поло яка...списъкът е безкраен...

* черният цвят оптически вталява и издължава фигурата.

*какъвто и да е поводът, тя никога не изглежда "НЕ на място".

* можете да отидете с малката си черна рокля на работа, на бизнес среща, на коктейл, на романтична вечеря, на дискотека и къде ли още не.

* със съвсем малко допълнителни аксесоари, като колан, ръкавици, бижута или шапка, можете тотално да промените "имиджа" на малката си черна рокля - от строго официална до кокетно-закачлива.
Можете да я носите и една седмица,ако искате, и всеки ден да изглеждате различно.

*можете да я съчетавате с абсолютно всякакви цветове грим, обувки, чанти и аксесоари.

*можете да имате 10 малки черни рокли в гардероба си и всички те да са ви безкрайно полезни

*можете да изглеждате еднакво ослепително, както в МЧР, която струва 25лв. така и в модел за 2000лв.

*можете да сте сигурна, че малката ви черна рокля няма да излезе от модата и ще бъде еднакво актуална както сега, така и след 5 години.

Някои от най-известните малки черни рокли:
Преди Коко Шанел, революция в носенето на черна рокля е направила самата кралица Виктория, която е била облечена в черна рокля цели 40 години!
След създаването на МЧР от коко Шанел обаче, не е чудно, че залата на славата на малката черна рокля, става все по-голяма.Ето и някoлко от най-известните модели и техните притежателки:

 *Одри Хепбърн и малката черна рокля на Givency във филма Breakfast at Tiffany's
 *Мерилин Монро

И един от секс-символите на нашето съвремие:
* Ева Лонгория

Затова, какво чакате? Или бързо бягайте към магазините, за да закупите първата си малка черна рокля, или вадете тези, които имате от гардероба и ги "освежете" с нови акесоари, за да очаровате всички със самочувствие и стил. И...престанете да се залъгвате, че нямате какво да облечете ;)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign