Как да премахнете целулита? Анти-целулитен масаж с мед. Ръчен лимфен дренаж в домашни условия

Домашни средства за борба с целулита. Анти-целулитен масаж с мед

Методът масаж с мед идва при нас от Тибет. Масажът с мед е често използван в салоните
за красота и е много подходяща и ефективна процедура. Меденият масаж дава бързо и ефективно подобрение на кръвообращението в дълбоките слоеве на кожата и мускулите, спомага за подхранването на вътрешните органи и тъкани. Медът отдава биологично-активни вещества, абсорбира токсините и спомага за тяхното бързо отстраняване от организма. Този масаж се извършва за увеличаване скоростта на лимфоотока и прочистване на кожата. След процедурата кожата става копринена и еластична, разграждат се подкожните уплътнения и води до подобряване на общото здравословно състояние на организма.

Курсът за масаж с мед е разпределен на 15 сеанса, които се извършват през ден. Много е важно масажът да не се извършва всеки ден, а през ден. Препоръчително е медения масаж да се редува с антицелулитен масаж.


За масаж с мед ще Ви трябва:

    * Натурален цветен, липов или друг вид мед без добавки. Задължително изискване е медът да не е захаросан.

    * Като допълнение са необходими ароматни масла: лимон, портокал, мандарина, грейпфрут, масло от хвойна, евкалипт, лавандула.

Към 1 чаена лъжичка мед се добавят 5 капки масло или смес(комбинация) от масла. За масаж на краката и задните части са достатъчни 2 чаени лъжички мед и 5 капки масло.

Примери за смеси(комбинации) за масаж с мед:

    * 2 супени лъжици мед, 5 капки масло от лимон, 2 капки масло от евкалипт, 2 капки лавандулово масло;
    * 2 супени лъжици мед, 3 капки масло от лимон, 2 капки портокалово масло, 2 капки лавандулово масло, 3 капки масло от хвойна;
    * 2 супени лъжици мед, 5 капки масло от лимон, 5 капки портокалово масло;
    * 2 супени лъжици мед, 3 капки масло от лимон, 2 капки лавандулово масло, 5 капки ментово масло.

Важно!
Медът и ароматното масло се смесват преди масажа. Ако използвате комбинация от масла, то първо се смесват маслата, след това се добавя медът и разбърквате добре сместа.


Техника на масажа с мед. Как да направим масаж с мед в домашни условия


Медът се нанася на дланите на ръцете и с потупващи движения се втрива в масажираната област. Част от сместа - на кожата, а другата - по дланите на ръцете. Ако има няколко зони за масажиране, всяка зона се масажира поотделно. След като медът е окончателно нанесен на местата, определени за масаж, потупващите движения трябва да станат по-резки и по-силни. Притискайте ръцете колкото се може по-плътно. Съответно разтривайте по-рязко. Медът повива в кожата, на повърхността остава само един тънък слой. След това по ръцете започва да се образува бяла консистенция. В началото тя излиза от пори и се задържа по кожата на тялото, но след това започва да се концентрира по дланите на масажиращия. Процедурата е болезнена и продължава около 5-10 минути. След масажа е задължително кожата да бъде третирана с овлажняващ крем за тяло.

След масажа може да останат синини, които с времето ще се заличат. Това не трябва да Ви плаши: процедурата е болезнена само при първия сеанс. След това кожата се адаптира и масажът протича по-лесно.

Забележка: Подобряването на състоянието на кожата се дължи до голяма степен не заради механичното "вбиване" на меда в кожата, а основно заради неговото лечебно действие.

Ръчен лимфен дренаж в домашни условия

Лимфната система защитава организма от множество болести. Поради травми, наднормено тегло, нездравословен начин на живот процесите по обращението на лимфата, кръвта и интерстициална течност (течността между клетките на кожата) могат да бъдат нарушени. Лимфата се сгъстява, получават се мастно-подобни образувания, които в последствие се преобразуват в мастна тъкан. В резултат от това се развива целулит, много хронични заболявания на краката и малкия таз.

Лимфо-дренажният масаж - това е основата за вътрешните процеси за максимално почистване на тъканите от продуктите на клетъчната активност. В същото време той осигурява по-равномерно разпределение на мастните образувания и частичното им извеждане от организма, спомага за оформяне на тялото, като облекчава проблемните зони.
Той разрежда лимфния застой, като отстранява от организма излишните течности, подобрява обмяната на веществата в клетки, нормализира кръвното налягане и подобрява имунитета. Необходимо е да се пие достатъчно вода или неподсладени сокове за максимално спомагане отделянето на токсините от организма. Както ни уверяват специалистите, след няколко сеанса изчезва отока в краката, чувстваме ги по-малко изморени, бъбреците, черния дроб и червата започват да работят по-добре. Всяка антицелулитна програма започва с лимфен дренаж.

Забележка: Лимфният дренаж на тялото и обичайните масажи са две различни неща. Ако загреете мускулите със силни масажиращи движения, то ефект от процедурата няма да има, защото основната задача на този масаж е да накара лимфата да "изпомпва" течностите. Правилно направеният ръчен масаж се извършва с леки, меки, нежни, релаксиращи и успокояващи потупвания и поглаждания по кожата. За да усилим въздействието на този масаж, препоръчително е да използваме козметични средства на растителна основа.

Посоката на движения: нагоре, по посока на лимфния поток, от стъпалата към бедрата.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign