Тенденциите в маникюра през 2010-та година

Споделяне

Преди да изберете цвета на лака, трябва да се сигурни, че сте направили всичко необходимо, за да имате здрави нокти, подхранена и хидратирана кожа.
Всичко започва с добрата грижа, прилагана ежедневно. От какво имате нужда?

Подходящ пилинг, четка за масаж, пиличка, ваничка, подхранващи и хидратиращи маска и крем, ръкавици за нощно хидратиране. Какво трябва да правите?

Хранете се правилно със здравословни и натурални продукти, сменяйте плодовете и зеленчуците, които хапвате. Изпивайте поне 6 чаши вода на ден, за да запазите кожата си хидратирана.

След миене използвайте задължително крем или лосион, защото сапунът изсушава много кожата.

Два три пъти седмично масажирайте пръстите с  масло от сладък бадем, за да укрепите ноктите и да омекотите кожичките.

Преди да легнете вечер, намажете ръцете обилно с крем и сложете памучни ръкавици. Топлината ще улесни кожата да поеме продукта.

Гимнастиката също е важна. Особено, ако работата ви е свързана с еднообразни движения на ръцете. На всеки час раздвижвайте пръстите и китките си.

Правете си пълен маникюр на всеки 7-10 дена, като слагатезадължително топ лак, за да придадете перфектност на ноктите си.
Тенденциите:
Актуалната дължина е средната, формата е естествената или леко квадратната. Прекалено дългият маникюр е вече в историята.

При цветовете модерно е сиво-перленото, преливащо от тон в тон. Този нюанс е много подходяща основа за изкуството на нейл-арта и се съчетава прекрасно с всеки тип дреха.

За почитателките на френския маникюр и  екстравагантната визия новите тенденции за 2010г носят добра новина:вместо традиционните бяло и розово (телесно) те смело могат да комбинират любимите си нюанси ( например розово и виолетово или лилаво и черно). Но и за дамите традиционалистки 2010г. предлага голям избор - специалистите включват актуалните цветове и розовото, вишневото, червеното, лилавото в различни тонове.
Най-неочаквано и авангarдно стои зеленото, което някак прекалено смело се прокрадва при актуалните нюанси.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign