Основни правила за съчетаването на аксесоарите

Аксесоарите придават на Вашия външен вид индивидуалност и особен шик. Но те трябва да се използват разумно, в съответствие с правилата за съчетаване на аксесоари. А правилата са няколко:


Към аксесоарите се включват чанти, колани, слънчеви очила, шалчета и бижута: гривни, пръстени, обеци, колиета, брошки.


В миналото се е считало, че трябва да се комбинират чантата и обувките. Сега тази комбинация се смята за отживелица. Въпреки това чантата трябва да бъде съчетана с друг предмет от Вашия тоалет, например с роклята, шала, връхната дреха.


Очилата - това е  друг стилен и важен аксесоар. При избора на очила е важно да вземете предвид формата на лицето си. Ако имате квадратна или триъгълна форма на лицето, не купувайте много малки или тесни очила - те само ще направят чертите Ви груби. Избягвайте и очилата с масивни рамки.
За кръглото лице са подходящи ъглови, сложни форми, ярки цветове. Цветът на стъклата, както и рамките се избират в съответствие с цвета на косата и кожата. Основното правило е да се придържате към цветовия контраст. Например жълто-кафевите цветове не са подходящи за всеки - те могат да придадат на лицето Ви уморен, дори болнав вид.


Особен шик на Вашия образ придават гривните. Те обикновено се носят на дясната ръка. Тънката китка може да се прикрие с изящен комплект от фини гривни. На жени с пълни, закръглени ръце такова украшение не подхожда - то само ще привлече вниманието към нещо, което не трябва да се демонстрира. Гривните с камъни трябва плътно да обгръщат ръката, а гривни без камъни във вид на обръч или верига - свободно да падат около китката. Ако все пак сте решили да украсите и двете си ръце, то гривните трябва да са 'близнаци'.


Да не забравяме и пръстените. За младите девойки и жени е препоръчително да носят пръстени с един неголям камък, жените на средна възраст - пръстени с по-големи камъни или обсипани с много малки камъни. Носенето на повече от два масивни пръстена клони към кич. На ръка с къси и дебели пръсти големите пръстени изглеждат прекалено груби. На по-ниските жени с малки ръце подхождат тесни пръстени с един или няколко малки камъни. Също така елегантно изглежда пръстен с камък с продълговата форма.
Пръстените с камъни с овална или крушовидна форма, визуално правят ръцете да изглеждат по-фини и елегантни.


Нито една модна дама не трябва да пренебрегва обеците. Обеци с висулки и големи халки са по-подходящи за млади дами с продълговати лица. Малки, плоски обеци подхождат на дамите с кръгла форма на лицето.  Важно правило при избора на обеци е, че голямото и огромното е проява на лош вкус!


При избора на аксесоари е важно да помните, че за всеки аксесоар има подходящ сезон или повод. Само през лятото, когато сме облечени с пищни, въздушни поли и блузи от памук и лен, тогава е подходящо да сложим бижута от мъниста, пластмаса, дърво или керамика.


Друго важно правило е да прецените наситеността на цветовете - ярки или тъмни. Абсолютно неподходящо е да съчетаете дрехи и аксесоари в светли, топли цветове с такива, които са в тъмни и студени нюанси. Трудно е да си представим как би хармонирал цвят каки в дует с оранжево или тъмно червено с ярко зелено. За строга делова среща е подходящо да изберете комбинация от няколко нюанса на един цвят, например синьо, а за вечерно излизане може да си позволите смело да си позволите да съчетаете различни нюанси на богатата палитра от цветове, дори и такива като лилаво и жълто или зелено и червено.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign