Как да изберем подходящия нюанс червено червило

Червеното означава смелост, агресия, страст, енергия, кръв, топлина, любов...То оставя чувство на очакване,оптимизъм и...загадка...

Може би много пъти сте виждали хубави, чаровни жени с червено червило, чийто цвят сам по себе си е изключително красив, но прави дамите да изглеждат или смешно, или състарени, или пък пошло.
Тайната да изглеждате перфектно с червено червило се крие в правилния избор на нюанс, който да се съчетае с тена на лицето Ви и цвета на косата. Експертът Поли Кинг, основателка на козметичен бренд Lipstick Queen и консултант на много от холивудските звезди, препоръчва:
"Колкото по-светла е кожата Ви, толкова по-силно трябва да присъства оранжевият нюанс.
За жените с тъмни коси и смугла кожа пък е подходящо червеното червило с розови нюанси.
И не забравяйте - само по себе си червеното червило е силен акцент, затова нека макияжът на очите да е в по-неутрални тонове."

Как да използвате различните нюанси червено в грима:

Тъмно-червено (бордо)

Винено червените тонове са подходящи за хора с много светла кожа, която не розовее.
Ако сте с тъмна кожа и все пак предпочитате този оттенък, то тогава трябва да се спрете на металическите нюанси и да използвате златиста пудра, която да "облече" лицето Ви в загадъчни, леки, слънчеви отблясъци. Приберете косите си, сложете бляскави обеци и сте готова. Във всички други случаи бихте изглеждали пошло и прекалено мрачно. Да не говорим, че при по-мургавите жени, точно този нюанс на червеното създава ефект на състаряване.

Розово-червено


Наситеното розово-червено червило в никакъв случай не трябва да се използва от жени с рижава коса или такива, на които кожата им е с розовеещ оттенък, защото ще рискуват да изглеждат нелепо. Ако имате ярко изразени лунички, също избягвайте този нюанс.
Розово-червеното е запазена марка на брюнетките - то "отваря" лицето им и подчертава контраста между тъмната коса и устните. С пусната, с прибрана коса в елегантен кок или небрежна плитка, този цвят червило стои еднакво добре и придава на собственичката си неподражаема класа и сексапил.

Оранжево-червено


От този нюанс буквално лъха топлина. Подходящ е за дамите с много светла, розовееща кожа, тъй като балансира тена на лицето. Не забравяйте обаче, че използването на този цвят изисква поддържани, бели зъби, защото придава лек жълтеникав оттенък на усмивката Ви.
Оранжево-червеното не е само запазена марка на "Снежанките", то стои великолепно и на дамите със златисто-мургава кожа, на тези с "латино" красота.

Керемидено червено

Ето това е цветът на дамите с чаровни лунички или коса с медени нюанси. То перфектно се съчетава с деликатния им тен и подчертава нежните им черти, без да стои изкуствено или прекалено.
И един малък професионален трик:

"Мацването" на една "щипка" златисто-прасковени сенки на прах във вдлъбнатинката между горната устна и носа ще озари лицето Ви, ще подчертае красотата на устните и ще Ви подмлади. Но не прекалявайте с количеството!

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign