Перфектен грим - Как да коригираме "грешките"...

Ако използвате грим, няма начин да не сте имали ден, в който нещата просто не ви се получават..Я ръцете ще потреперят не, когато трябва, я телефонът ще звънне в най-неподходящия момент или пък часовникът тик-така, напомняйки ви че закъснявате, а може би осветлението не е било подходящо...
Както и да е, често резултатите след такива  случки не са особено приятни за окото. Нека видим как можем да поправим нещата бързо и ефикасно, следвайки съветите на професионални гримьори.
...И така...ако...

..сенките са се оказали твърде ярки
Сини, черни или жълти нюанси яърху клепачите изглеждат прекалено ярко. Визажистите от Dior поправят положението с помощта на прахообразна пудра - трябва да се сложи малко количество върху сенките. По думите на главния гримьор на LÓreal Paris, при тази ситуация помагат и матовите телесни сенки или коректора на прах.

...ружът е повече от колкото трябва
За да избегнете приликата с матрьошка, възползвайте се от преимуществата на минералния фон дьо тен или пудра на прах. "Получава се изключително красиво", уверява ни главната гримьорка на LÓreal'.
Водещият визажист на  Helena Rubinstein ни съветва да поставим като основа на скулите коректор, а след това върху самия руж, с помощта на широка четка да нанесем известно количество прозрачна, безцветна пудра.

...тоналният крем е нанесен  по-плътно
Гъстият слой тонален крем изглежда върху лицето като театрален грим. За придобиете максимално естествен вид, визажистите съветват да разпределяте средството не с гъбичка, а с помощта на пръстите си. Но, ако вече е късно, опитайте да нанесете върху "маската" полупрозрачен коректор - това оптически ще "разреди" фон дьо тена. Също така може да се възползвате и от тоника си за лице или в краен случай - минерална вода. "Намокрете гъбка за макияж и акуратно и леко я прокарайте по линиите на лицето, все едно си правите масаж" - казва един от главните гримьори на Chanel.

...прическата е изгубила обема си
За да възвърнете бързо обема на косата, наведете глава, напръскайте  се с малко лак и веднага изсушете със сешоар. Другият вариант е от разстояние 20-25см да пръснете в корените на косата спрей за обем и да приповдигнете с помощта на кръгла четка....червилото се е размазало и излиза извън контура на устните
Ето тук нещата са по-сериозни отколкото изглеждат, особено ако червилото е дълготрайно - изтриването му никак не е лесно. По думите на гримьори от Maybelline ситуацията може да се коригира с помощта на коректор или фон дьо тен. Впрочем, ако червилото не е прекалено размазано, съществува и друг способ:  с помощта на молив очертайте нов контур, като след това трябва да нанесете още един слой червило, НО трябва да запомните, че този начин е ефективен, само ако "нещата не са отишли твърде далеч..."...автобронзантът е направил кожата ви на петна
Съвременните средства за изкуствен загар рядко придават подобен ефект, но ако все пак това се е случило, не бързайте да се отчайвате. Като начало - използвайте лосион за отстраняване на грим. Ако след употребата му нищо не се е променило, преминете към "тежката артилерия": мек скраб и резен лимон ще отстранят дори и най-устойчивия автобронзант. Като завършек нанесете хидратиращ крем.

...пудрата е направила лицето ви да изглежда като посипано с брашно
Достатъчно е само да прекалите с пудрата на прах или да подберете значително по-светъл цвят от този на естествения ви тен и лицето се превръща в подобие на маската на Пиеро... За да подобрите положението ще помогнат минералната вода или тонизиращият кожата спрей. След нанасянето им нежно прокарайте памучно тампонче по най-изпъкналите зони, за да попиете излишъка от пудрата. Ако нямате време за това, макияжа може да коригирате и с помощта на по-тъмна, леко златиста пудра. Много леко напудрете скулите, горната част на носа, средата на челото и върха на брадичката.

...очната линия е станала неравна
За съжаление, може би най-често срещаният проблем! Тънката линия е достатъчно просто да удебелите, но за да коригирате плътната крива линия ще ви помогнат клечките за уши и матовите сенки с телесен цвят. А ако все пак резултатът така и не ви се получава, предлагаме ви да превърнете от неуспешно нанесената очна линия - ефектен опушен грим! Просто нанесете малко по-тъмни сенки върху нея и ги размажете с четчицата. Воала - съблазнителният макияж "smoky eyes"  е готов!comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign