Как да изберем подходяща прическа според ръста и фигурата си

Стилистите смятат, че прическата трябва да се избира според фигурата и ръста. Най-важното правило е да има хармония и ако искате да сте значително по-привлекателна, огледайте се пред огледалото и експериментирайте ;)
Ето някои прости правила за подбора на прическа, с помощта на които значително можете да увеличите сексапила и красотата си.
Да започнем с това, че модерните днес свръхкъси подстрижки отиват не на всички дами, а само на слабичките, дребни, буквално крехки красавици от типа на Уинона Райдър, Одри Тоту, Натали Портман... 
 За високите жени, късите подстрижки са нежелателни - създават усещане за дисхармония - главата изглежда прекалено малка.
На жените, които са не просто високи, а много високи, с ръст на модел им отиват подстрижки с дължина до раменете или малко по-дълги, но не и коси с дължина до кръста, защото те още повече издължават силуета.
От изложеното по-горе може да се заключи, че много дългите коси отиват на ниските дами, но специалистите твърдят, че това съвсем не е така.Според тяхното мнение с дълги и свободно пуснати коси, дребните жени изглеждат съвсем по детски и не са взимани насериозно. Този ефект няма да е налице, ако дамите се подстрижат в стил "боб" - елегантна, съблазнителна и не много къса прическа, която деликатно открива шията и в същото време няма вида "приличаш на момче".
Съвсем гладките коси подчертават линиите на тялото и лицето и ако считате, че те не са съвсем правилни, по -добре не се спирайте на такава прическа.
На пълните дами или на тези с асиметрични черти на лицето, много повече им отиват дългите вълнисти или къдреви коси, които балансират пропорциите на фигурата и лицето.
Както можете и сами да се досетите, момичетата, които не могат да се похвалят с женствена фигура не трябва да се подстригват късо, тъй като тези прически ще придадат на облика им типично мъжки черти. За тях е добър вариант - подстрижката с дължина малко под брадичката или стъпаловидно подстригани дълги коси.
Гордеете се с големината на бюста си и нямате нищо против да подчертаете красотата му? Даже и в този случай не се препоръчват гладките прави или къси прически, които откриват шията и деколтето напълно. В тези случаи големите гърди изглеждат хипер неестествено. Защо да подчертавате нещо, което и без това е очевидно? Много по-секси ще бъде, ако се спрете на спуснати, леко вълнисти коси със средна дължина.
Тези съвети не заменят традиционния подход при избор на прическата според структурата на косата и овала на лицето. Не изключвайте и индивидуалните фактори, които можете да обсъдите със специалистите в салона за красота: например, колко време и средства ще са ви нужни на месец, за да поддържате фризурата си в идеален вид и какви грижи трябва да полагате за косата си ежедневно. Като цяло, експериментът със смяната на прическата трябва да бъде предшестван от сериозна подготовка.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign