Правила и порядък за професионално нанасяне на макияжа

Съществуват няколко правила за правилното нанасяне на макияжа, които се спазват и от най-известните гримьори в света. Благодарние на тези правила, гримът Ви ще изглежда безупречен, а Вашето лице ще бъде съвършено.

И така:
1. Почистете кожата на лицето с крем или лосион. С върховете на пръстите нанесете продукта върху челото, носа, бузите, брадичката и шията. Разпределете средството с леки кръгообразни движения в посока нагоре.

2. Отстранете крема/лосиона с помощта на мека салфетка или влажно памуче с движения в посока нагоре. Особено внимателно почистете кожата около очите.

3. Нанесете на кожата стягащ или освежаващ тоник. При мазна кожа-стягащ, при суха-освежаващ. За изпълнението на тази процедура намокрете тампонче памук с тоника и с леки потупващи движения го нанесете на лицето. Излишъка (ако има такъв) отстранете с чисто тампонче.

4.При необходимост, ако кожата е много суха и чувствителна обработете лицето с овлажняващ лосион. Сложете няколко капки от лосиона върху челото, бузите и брадичката.След което равномерно го разпределете по цялото лице. Излишъка отстранете с памучно тампонче.

5.Нанесете основа за грим, подходяща за вашия тип кожа с помощта на тампонче - не с пръсти, след което преминете към фон дьо тена - един тон по-светъл от тена на кожата ви или в същия цвят. С върховете на пръстите разпределете продукта по цялото лице, шията и деколтето с внимателни движения. Внимавайте покрай косата. Излишъка отстранете със салфетка.

6. С помощта на гъбка или козметично пухче нанесете пудра.Излишъка й отстранете с  широка четка.Можете да завършите "операцията" с леко преминаване по лицето (без да размазвате) с влажно тампонче. Това ще придаде на кожата ви матов оттенък.Пудрата винаги се нанася с движения отгоре надолу.

7. Нанесете руж на скулите. Понякога ружът се нанася  върху основата, преди пудрата. Усмихнете се и нанесете грима в тънък слой върху най-изпъкналата част на бузите си.

8.Нанесете сенки за очи върху горния клепач с помощта на върха на
безименния си пръст; с апликатора; или с подходящата за целта четка и разпределете равномерно. Можете да затъмните участъка в края на клепача, да изсветлите линията под веждите или да сложите светло петно в началото на окото.

9.Нанесете очна линия, във вида на тънка линия по ръба на клепача, колкото се може по-близо до миглите. Ако използвате молив, трябва да внимавате върхът му да е винаги добре подострен.

10. Подсилете веждите. За целта има няколко начина -  с помощта на матови тъмносиви или тъмнокафяви сенки
- с помощта на немазен, твърд молив
- с мазен молив, като направите няколко резки чертички по диагонал въру веждите, а след това разномерно разпределите нанесения продукт с помощта на четка.
Не използвайте черен молив, защото ще се състарите!
11. Извийте миглите си с помощта на специалната щипка и нанесете един пласт спирала. Изчакайте 5-7 минути и нанесете втори пласт, ако е неоходимо и 3-ти, но след 10-на минути. Преминете с чиста четка по миглите си, за да остраните излишъка и леко натиснете в основата, за да  подвиете ресниците си  нагоре.

12.Очертайте устните с подходящ молив и направете няколко вертикални черти по самите им гънки, след това нанесете червилото с тънка четчица, попийте със салфетка, за да не украсите впоследствие и зъбите си и завършете с гланц.

Вашият макияж е готов!

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign