Причини за преждевременното стареене на жените

Британски пластични хирурзи проведоха изследване, в хода на което изясниха, че стареенето на организма може да се случи не плавно, а рязко. И тези резки скокове са благодарение на начина ни на живот.
Колкото животът е по-стресов, депресиите по-чести, а организмът, подлаган на радикални диети, толкова повече бръчки се появяват по лицето, ръцете и шията.
Подобни стресови събития могат за изключително кратко време да състарят човека с няколко години.
Пластичните хирурзи са наблюдавали 118 жени в течение на 8 години.
Взели са предвид начина им на живот, позитивните и негативните събития, диетите и прочие стрес-фактори. Екипът от учени, начело с известния пластичен хирург Раджив Гроувър доказа влиянието на тези фактори върху рязкото стареене на лицето.
На снимката е видно как дълбоката емоционална травма може за изключително кратко време да преобрази лицето на жената.
"Ние винаги сме знаели, че децата растат и се развиват "със скокове", но нашата задача в хода на това изследване бе да изясним, дали тези прояви са характерни и за възрастните и водят ли те до външни промени.-казва доктор Гроувър -Открихме, че жените могат да стареят както постепенно, така и за кратки периоди от време, в течение на които лицето се променя така силно, сякаш са минали години.В хода на изследването ние разделихме женското лице на три части: долна трета: от линията на челюстта до устните, средна-от горните устни до долния клепач и горна - от очите до челото."
Най-популярната причина за рязко стареене се оказаха екстремните диети, по време на които теглото рязко се променя. От тези промени най-засегнати са меките тъкани на лицето, които отначало се напрягат, а после пак се отпускат.Като резултат - еластичността на кожата е нарушена, а овалът деформиран.
Сред другите популярни причини за рязко стареена на кожата са: тежки разводи и раздели, заболявания (особено рак на гърдата), загубата на близък човек, навлизането в менопауза и др. емоционално тежки моменти.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign