Какво разкрива цветът на очите

Замисляли ли сте се някога, че очите ни разказват на околните любопитни подробности за самите нас. Учените смятат, че очите са един от главните източници на информация за всеки човек. Цветът им разказва за Вашия характер, за личната енергия и дори за това каква е идеалната Ви половинка.

В резултат на археологически изследвани е установено, че коренното население на земята е било с кафяви очи. Разнообразието в цвета на ирисите станало факт след природен катаклизъм - сблъсък с комета, който променил орбитата на Земята, а оттам и климата ѝ. Настъпилият ледников период поставил хората в екстремна ситуация - налагало се организмът да мутира, за да оцелее човешкият род. В резултат от тези мутации се появили хора с по-висок ръст и очи в по-хладни цветове - сиви и сини. След хилядолетия, в следствие браковете между хора с кафяви и сини очи, се появили наследници с различни оттенъци на очите - зелени, сиво-кафяви, сиво-зелени и т.н.

Днес хората се делят най- общо на два типа според цвета на очите си. Като цяло притежателите на сиви очи се стремят да действат, а тези с кафяви - да получават. Личностите с очи от типа смесен - зелени, пъстри - имат по сложна енергийна ориентация и притежават комбинирани характеристики от двата типа.

Сив или син цвят на очите

Ако очите Ви са с по-хладен цвят, природата изисква от Вас постоянно да отдавате енергията си. В живота си постигате всичко сами, без подкрепата на влиятелни хора. Съдбата не обича да Ви прави подаръци - за всяка Ваша усмивка тя изисква от Вас максимум усилия. Владеете енергия за постигане на високи цели и промяна на света. Вие сте творец, а обкръжаващият свят е материал за гениалните Ви идеи. Можете да постигнете всичко, стига да го искате достатъчно силно. Хората с топъл цвят на очите, Ви имат безрезервно доверие. Те са щастливи, че Ви познават - защото Ви смятат за носител на нови идеи и истини.
Неизразходваната енергия Ви лишава от душевен покой. Лесно и безболезнено ще се освободите от нея, ако общувате с човек от противоположния пол, който притежава очи с топъл цвят. Идеалната Ви половинка е с кафяви или черни очи. С такъв човек ще постигнете идеален обмен на енергия - Вие с удоволствие ще давате, а партньорът Ви с благодарност ще приема.
Според астрологията очите са комбинация от енергиите на Слънце, Венера Сатурн. Затова сте надарени с привлекателност, остър ум, ярък темперамент и чувство за хумор. Общителни сте, лесно контактувате с всеки. Много сте влюбчиви, но както бързо се палите, така и светкавично гаснете. Чувствителни сте, но не и обидчиви и бързо прощавате. Един от недостатъците Ви е, че сте доста капризни.

Кафяв или черен цвят на очите


Ако сте с тъмни очи, значи можете да се наречете любимец на съдбата. Когато поставите пред себе си цел, разчитате не на усърден труд, а на способностите си да се харесвате на околните. Притежавате достатъчно мъдрост, за да не се хвърляте в безсмислени битки, а  действате с чар и дипломация. Трите Ви основни коза са: привлекателност, кокетство и умение да изчаквате. Ако се научите да ги използвате умело, околните ще бъдат щастливи да Ви осигурят всичко, което пожелаете. Помнете, че синеоките и сивооките имат нужда да Ви дават от своята енергия - приемайте я спокойно, за да им доставите удоволствие. Грижете се внимателно за външността си, не допускайте небрежност в облеклото или прическата си, освен ако не става дума за тактическа уловка. Идеалният Ви спътник е този, който е готов да Ви глези и да се жертва за Вас. В този смисъл изберете човек със сив или син цвят на очите.
Астролозите казват, че очите Ви са комбинация от енергиите на Слънцето и Марс. Притежавате силна воля и решителен характер. Понякога проявявате ревност, но се опитвате да прикриете това свое качество. На Вас винаги може да се разчита. Отличавате се с индивидуализъм, самостоятелност, способност да постигнете високи успехи. Но не понасяте да Ви съветват и критикуват.

Зелен или пъстър цвят на очите

Зеленият цвят е равномерна комбинация между синьо и кафяво. Това означава, че се намирате в “златната среда“. Не изпадате в крайности, а главната Ви цел в живота е да достигнете хармония със самите себе си. Обмисляте детайлно всяко свое действие и често имате повод да се гордеете с постъпките си. За Вас е много важно хората, на които държите да са доволни. Ако няма за какво да се упреквате - светът за Вас е светъл и радостен. Определено знаете какви качества да притежават близките Ви приятели и ако някой не съответства на тях, няма шанс да се добере до сърцето Ви.
Идеалната Ви половинка притежава Вашия цвят на очите - зелен или пъстър, но със златисти оттенъци.
Според астролозите Вие сте изключително чувствителни, защото цветът на очите Ви е комбинация от енергиите на Венера и Нептун. Обичате искрено и горещо и се отличавате с вярност към избраника си. Приятелите Ви ценят  у Вас надеждността и добрината, а враговете ненавиждат принципността и твърдостта Ви. Прекрасен приятел и събеседник сте. Стабилно, но в никакъв случай не сте лишени от въображение. Като цяло принадлежите към най-успешната категория хора.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign