Как да върнем времето назад?


Учени пресметнаха, че  можем да подмладим кожата си с няколко години, ако изпълняваме следните  препоръки:

1.Ако закусваме пълноценно  всеки ден, ще изглеждаме с 1 година по-млади.Регулирането на глюкозния баланс  ще ни направи свежи и красиви.

2.Ако правим редовни разходки, ще се подмладим с 1  година.
Чистият въздух успокоява, разгражда стреса, поддържа сърцето и ставите.

 
3.Ако спим по седем часа всяка нощ, можем да върнем времето с 3 години назад.
Здравият сън регенерира кожата и стимулира всички други функции на организма.


4.Ако правим секс  най-малко 2 пъти седмично, има вероятност да се подмладим с 10 години.
Ласките в  леглото действат релаксиращо, водят до приток на хормоните на щастието, тренират  сърцето и съдовете.

5.Ако водим интензивен социален живот в компанията на добри  приятели, ще изглеждаме с 5 години по-млади.
Общуването по правило създава  чувство за защитеност, разгражда стреса и ни помага да релаксираме.

6.Ако полагаме  грижи за хигиената на устната кухина, ще зачертаем 3 години от ЕГН-то си.
Съвестното отношение към зъбите и венците предотвратява образуването на плака,  която уврежда сърцето и съдовете.

!!!Важно е да се знае, че проблемите с храносмилането водят до бързо стареене на кожата!!! Набръчканата, отпусната,  нееластична, с неравномерен тен и склонна към възпаления кожа, а също така и  екземите и невродермитът, нерядко се дължат на нарушено храносмилане.  Многократно повтарящи се диария, запек, газове, тежест в стомаха или стомашни  оплаквания, са знак за отклонения в храносмилателния тракт и трябва да се  лекуват. Когато храносмилателната система не функционира правилно, това се  отразява на кожата по най- различни начини. Тя не се снабдява добре с хранителни  вещества, витамини и минерали. Елиминирането на отпадните продукти от обмяната  на веществата се затруднява. Имунните сили на кожата отслабват, а натоварването  й с токсини нараства.  И най-добрите храни и  добавки не могат да ни помогнат, ако не бъдат усвоени правилно от организма.

За  здравословно храносмилане следвайте нашите съвети:- Грижете се храната ви  да съдържа достатъчно количество баластни вещества. Те сами по себе си са  несмилаеми влакна от пълноценните зърнени храни, зеленчуците и плодовете, които  поддържат здравословното състояние на червата.

- Движението се отразява  добре на червата. Редовните тренировки не само укрепват мускулите на бедрата и  корема, но стимулират и перисталтиката на червата. Така се предотвратява тяхната  ленивост.

- Прекомерните  количества храна натоварват излишно стомаха. Плодова диета от време на време или  няколко дни пост са добре дошла почивка за храносмилателния тракт.

- Приемането на големи  количества течности (минерална вода, неподсладен чай) стимулира храносмилането.  Освен това кожата се насища с влага отвътре. Дневната доза трябва да бъде осем  до десет чаши бедна на натрий минерална вода (2 до 3 литра). Пиенето на течности  е един лесно изпълним и евтин начин за подмладяване на кожата.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign