Роклята - Задължителна за всяка дама


Със сигурност роклята представя най-добре женската идентичност. Отношението на повечето жени към нея е противоречиво. По принцип момичетата масово възприемат униформата джинси-тишърт-яке. В този период от живота им самата мисъл за рокля ги изпълва с ужас и негодувание, той като тя прекалено натрапчиво символизира детството, от което те искат да се измъкнат колкото е възможно по-бързо. Идва моментът обаче - абитуриентски бал, сватба - когато вече порасналите девойки започват да си дават сметка, че роклята е една от най-привлекателните вещи в дамския гардероб и би било жалко да се лишават от нея. Докато най-накрая стигнат до заключението, че вече не могат да си представят живота си без рокля.
Други смятат, че носенето на тази женствена дреха в ежедневния живот е твърде задължаващо. Това е абсолютно невярно, защото роклята е подходяща за всеки момент от денонощието. Между другото тя е много по-практична от джинсите... дава свобода на движенията, така че с нея можеш лесно да хващаш метрото или трамвая, да караш колело, да танцуваш и т.н. Панталоните, особено тези с ниска талия, ограничават движенията много повече. Докато с рокля всичко е по-семпло: след като сте си харесали Вашата, просто трябва да помислите за подходящи обувки - чифт 'балетки' за през деня и сандали на висок ток за вечерта, например, биха Ви свършили чудесна работа. Помислете и за едно класическо сако в случай на нужда.
Лятото е най-подходящият сезон, в който да изявите своето въображение и вкус по отношение на роклите. Поне за няколко месеца забравете панталоните и си спомнете, че сте дама. Има решения за всички случаи. Ограничения в дължината няма - ако Ви отива късо, носете късо. Ако предпочитате дългите рокли, защо не? Изборът е огромен, а към роклята задължително трябва да прибавите подходящ аксесоар - колан, обеци, гривни, колие, брошка, шал... Изберете това, с което се чувствате най-комфортно и секси.
Някои рокли имат история - тази, с която сте се сгодили или първата Ви маркова рокля, заради която сте спестявали дълго. Те могат да останат с години в гардероба Ви, откъдето излизат при специални случаи.
Изборът на рокля не представлява особена трудност. И най-достъпните от финансова гледна точка марки предлагат невъобразимо разнообразие от модели - шик, мини, спортни, макси, но всички до една - свежи и лесни за носене. Има и винтидж модели, които момичетата със стил и нюх могат да изровят от магазините за дрехи втора употреба. Във всеки случай изобщо не е наложително да влагате огромен бюджет в една рокля. Бихте могли дори сами да си я ушиете, стига да притежавате нужните умения, търпение и въображение.Онлайн бутик за рокли и аксесоари

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign