Северна Швеция - Един туристически рай

Не може  да се каже кога е най-красива Северна Швеция - през лятото или през зимата. Едва ли е възможно да има толкова различни сезони. Разликите в температурите могат да достигнат до 60 градуса по Целзий - от 30 градуса под нулата през зимата до 30 градуса през лятото.
Едно нещо можем да твърдим със сигурност - Северна Швеция оставя незабравимо впечатление във всички и привлича посетители от цял свят.
През летния сезон Лапландия и другите райони на Северна Швеция са рай за туристите-пешеходци, спортистите и любителите на природата. Тук има много големи курорти, а също така и много добре развита и организирана система от туристически пътеки, които правят тези места достъпни за всички пътешественици, дори и за най-неопитните. Полярното слънце, което не залязва цели три месеца Ви позволява да се насладите на пейзажите до край, без да се притеснявате какво показва вашият часовник - ден или нощ.
Полярната нощ e изключително привлекателна. Особено за туристи от Япония и други гъсто-населени страни, които пристигат тук, за да се насладят на пълна тишина, самота, абсолютна тъмнина и широки пространства, покрити със сняг.
Да не говорим за неотразимите северни сияния, които танцуват в нощните зимни лапландски висини. Много хора считат, че това е най-красивото зрелище в цял свят. Три зимни месеца слънцето не се показва на небето, но отблясъците на светлината му, които се показват за няколко кратки часа на хоризонта имат магическо въздействие върху хората.
Ски-сезонът в Лапландия започва през Октомври и продължава до май, понякога до юни месец.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign