Кратко четиво относно българската "интернет-журналистика" и читателите

Всички от Вас, четящи тази статия сте хора, които използват услугите на Интернет и всички Вие посещавате поне по един любим сайт дневно...До тук всичко е ясно и известно на всички...това, което няма достъп до широката публика са "нещата зад кулисите" - а именно вложения труд, авторско творчество и технически умения, за да можете Вие, потребителите да имате възможността да прочетете дадена статия. Зад всеки успешен сайт стоят поне по двама души, които са почти денонощно в дебрите на Интернет, търсейки свежа и интересна информация за Вас, читателите. "В движение" усвояват тънкостите на уеб-дизайна и в частност, журналистиката, за да могат да задоволят изискванията на потребителите, които с всеки изминал ден стават все по-високи. Хората "зад кулисите" в повечето случаи са неизвестни и обикновеният потребител дори не си дава сметка за тяхното съществуване, но именно тези хора Ви осигуряват достъп до интересна, полезна и ако щете, скандална информация, прилежно преведена и редактирана от самите тях, така, че тя да достигне до Вас до "лесно-смилаем" и прилежно изглеждащ вид.
Може би, в повечето сайтове сте забелязали форма за коментари, но по една или друга причина тя рядко се използва. За съжаление на авторите, това е факт...А именно тази форма на контакт Ви позволява да изкажете Вашето мнение по повод статията, която току-що сте прочели. И този коментар далеч няма да е в ущърб на развитието на дадената интернет-медия, а тъкмо напротив- Вашето мнение ще поощри, провокира или достави удоволствие на собственика и в частност- автора на публикацията, до която току-що сте имали достъп. С помощта на Вашия коментар, Вие ще насърчите хората, доставящи Ви информация към развитие - към градация, която в крайна сметка ще бъде изразена в полезна и интересна информация, превръщайки дадения сайт в интересно и любимо местенце не само за Вас, а и за хора със сходни на Вашите вкусове и интереси. По този начин Вие, читателите ще имате възможността не само да изразите свободно личното си мнение, а и да се запознаете задочно с други личности, които споделят Вашата житейска философия или напротив - различават се от нея; ще провокирате публицистите да впрегнат цялата си енергия, за да отговорят на изискванията Ви и  да повишат качеството на публикуваната информация и в крайна сметка, всички ще бъдат доволни. Така че, мили читатели, коментирайте смело, насърчавайте развитието на любимите си сайтове и не се свенете да изкажете личното си мнение по даден въпрос ! Правейки това, Вие ще допринесете не само за информация, задоволяваща потребностите и интересите Ви, а и за развитието на българската интернет-журналистика в частност.
И последно - задайте си въпроса - ако сте сътворили произведение, извиращо директно от душата Ви и сте изявили желание да го споделите и с други хора, няма ли да Ви бъде интересно да "чуете" и тяхното мнение относно творението Ви?

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign