Тънкости в демакияжа

Искате да се избавите от лишеите, да сведете до минимум рискът от внезапен обрив и да съхраните младостта за максимално дълго време? Търсите средство, благодарение на което кожата ви да изглежда винаги свежа? А истината е проста - нужно е правилно да изберете продукта за почистване на грим.

- Това ли е всичко? - ще попитате.
- Това е едно от основните и най-важни изисквания за красива кожа, - ще ви отговори всеки един козметик.

Правило 1: Никакъв памук! За премахване на грима използвайте специални тампони или салфетки, предназначени за тази цел. Те, за разлика от обикновения памук, не полепват по кожата и не се разпадат. Особено вреден е памукът за отстраняване на спиралата: влакънцата му директно полепват по миглите и попадат в очите. Съставът на тампоните за отстраняване на грим също има значение: ако в него се съдържа синтетика, тампонът по-трудно ще попие продукта и следователно некачествено ще премахне макияжа ви.

Правило 2: Никакъв сапун! Сапунът провокира усилената дейност на мастните жлези, а така също разрушава и защитният "филм", покриващ кожата ни. Използвайте специални продукти за премахване на макияж. Съвременната козметична промишленост ги произвежда в голямо разнообразие, подходящи за всяка възраст и тип кожа. Можете да подберете пяна, гел, мляко или лосион.

Правило 3: Никакво натискане! Лицето ви е за цял живот, така че не го третирайте като пода в кухнята, защото при усилено търкане разтягате кожата си, в следствие на което тя губи от своята еластичност. Премахнете макияжа си по направление на масажните линии, като едновременно с това  правете лек масаж - така освен чисто лице ще получите и добре тонизирана и освежена кожа.
Ако гримът ви не се премахва с леки движения, това не значи, че трябва да търкате по-силно, а просто, че ви е нужен друг демакиант.

Правило 4: Никаква самоинициатива! Козметолозите са се трудили дълго, за да разработят правилната последователност за отстраняването на грим. Предлагаме ви инструкция стъпка по стъпка:

1.Премахваме червилото. Обикновено за тази цел е достатъчно само да прокараме по устните тампонче по посока от ъглите на устата към средата. Ако използвате дълготрайно червило, то трябва да се възползвате от средствата за премахване на водоустойчив грим.

2.Премахване на грима от очите. Като начало отстранете сенките. За целта прокарайте по горния клепач напоено с демакиант тампонче по посока от вътрешния ъгъл на окото към края на клепача. След това почистете и долния клепач, но в обратната посока - от външния ъгъл към вътрешния. След като се почистили сенките, отстранете старателно и спиралата от миглите - първо горните, след това долните.

3.Премахване на фон дьо тена и пудрата. За тази цел разгледайте рисунката с масажните линии показани по-горе и отстранете грима по посока на тези линии с помощта на напоено с демакиант тампонче без да натискате и разтягате кожата.

4.След като сте почистили грима нанесете тоник, за да премахнете остатъците от демакианта. Направление - отново по масажните линии.

Съвет от БеллаДонна: Използвайте демакианта не само вечер, а и сутрин, за почистите кожата си от секретите, които са се натрупали по повърхността й през нощта.

Как да изберете подходящият демакиант?

Основните критерии при избора са следните: типа кожа и нейната чувствителност, възрастта и не на последно място - устойчивостта на декоративната козметика, която обикновено използвате.
Например, козметичното мляко може да бъде наречено универсален продукт - то е подходящо практически за всички. За мазна и проблемна кожа се препоръчва да изжберете специален гел или пяна. Ако в състава им е включен глицерин, екстракт от лайка или невен - чудесно! Чувствителната и сухата кожа най-добре се почистват с козметично мляко. Хубаво е, ако в техния състав влиза азулен. А маслото от иглика, включено в състава на демакианта освежава и подхранва зрялата и уморена кожа. За почистване на грима от очите са подходящи продуктите с екстракти от метличина.
За почистване на супер устойчива козметика съществуват специални двуфазни продукти. Преди употреба е необходимо добре да ги разклатите, за да може двата съставни слоя да се смесят.
Съвет от БеллаДонна: Ако сте имали късмета да намерите подходящия за вас набор от козметични средства за отстраняване на грим, не ги сменяйте! Не ви грози никаква опасност от привикване. Клетките на младите жени обикновено се обновяват на всеки 28 дни, а на дамите след менопаузата - на всеки 45.
Избирайки демакиант, имайте предвид, че пените, мусовете и геловете се използват за така наречения "мокър" демакияж, което означава, че след нанасянето им е необходимо изплакване на лицето. Млякото и козметичните кремообразни продукти са за "сух" демакияж - тоест след употреба, изплакване не е необходимо. Остатъкът от тях може да бъде остранен с помощта на тоник.

Демакияж "на скорост" или как да премахнем грима без специални фабрични демакианти
Има ситуации, в които козметичните ви продукти не са ви под ръка. Но това не е причина да си легнете с грима на лицето и да задушите кожата си, за да видите на сутринта "приятни" изненади от рода на зачервявания, обриви, умора или лишеи. Винаги можете да премахнете макияжа си и с "подръчни" средства:

- зехтинът е прекрасно средство за демакияж. Освен това има и още един безценен плюс - чудесно хидратира кожата. След употреба прокарайте по лицето си топла мека кърпа или в краен случай суха салфетка.

- козметично мляко за отстраняване на грим можете да си направите и сами: разтворете в гореща минерална вода една лъжичка обезмаслено сухо мляко. Отстранете макияжа си с тампонче, потопено в получения разтвор.

- отлично средство за премахване на грима в извънредни ситуации са детските мокри кърпички, които са с нежни, щадящи кожата съставки и няма да причинят вреда на лицето ви.

- специалното средство за отстраняване на водоустойчив грим може да бъде заменено от бебешки шампоан. Неговата формула "без сълзи" ще защити очите ви и ще премахне макияжа.

Специални демакианти:
Elizabeth Arden All Gone Lip/Eye Makeup Remover 100ml/3.3ozEstee Lauder Take It Away Gentle Eye and Lip LongWear Makeup Remover 100ml/3.4oz
Biotherm Biocils Waterproof Eye Makeup Remover 125ml/4.2ozShiseido The Skincare Instant Eye & Lip Makeup Remover 125ml/4.2oz
Natura Bisse Eye Makeup Remover 100ml/3.3ozGuerlain Secret De Purete Eye & Lip MakeUp Remover ( Smoothes & Illuminates ) 125ml/4.2oz

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign