Техники в нанасянето на сенките за очи


За грима на очите се използват:

1. Сенки за основа в светли цветове

2. Средни тонове

3. Сенки за акцент в наситени, ярки нюанси.

Естествен макияж
- За естествено изглеждащ, дневен макияж, се използват сенки в два цвята.
Сенките за основа се нанасят по целия клепач до веждите, а средните тонове само върху горния клепач, под формата на дъга. Ако желаете дневният Ви грим да е по-забележим, използвайте като среден тон, сенки в по-наситен нюанс - 3 или 4 тона по-тъмни от основата. След като нанесете двата цвята сенки, с помощта на четката размажете по очертанията, за да може цветовият преход да бъде плавен и незабележим. Този начин на гримиране е подходящ както за ежедневен, така и за делови грим.

Класически макияж
За създаването на класически макияж се използват сенки в 3 и повече цвята. Сенките-основа се нанасят непосредствено под извивката на веждите. Средните тонове се нанасят от основата на веждата до края ѝ, под формата на дъга, над сгъвката на горния клепач, а ярките нюанси се нанасят по целия горен клепач.

Вечерен макияж
За вечерен макияж се използват няколко цвята сенки.
Сенките-основа се нанасят под извивката на веждите и в началото(до средата) на горния клепач. Средните тонове се нанасят над сгъвката на горния клепач. А акцентът с ярки сенки се нанася по протежение на целия горен клепач, близо до основата на миглите, като издължите леко в края и направите плавна извивка до половината на сгъвката на клепача. След като оформите по този начин окото, размажете леко с помощта на подходяща четка за плавно преливане на различните нюанси.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign