Козметика, обогатена с ценни съставки. Разкрасяващите свойства на златото, среброто, перлите, коприната, кехлибара и черният хайвер

Още от древността, хората са се стремяли да усвоят природните ресурси и да използват получените знания не само за подобряване качеството си на живот, но и за поддържане на красотата и здравето си. Природните ресурси винаги са се използвали в козметиката, още от времената, когато тя се е появила на бял свят. Днес, ние дори не се учудваме, когато чуем за лечебните свойства на козметика, обогатена с екстракти от водорасли, масла от екзотични растения, хрущяли от акула и други ценни, и уникални съставки.
Все пак има и такива компоненти, които човечеството счита за ценни още от древни времена: това са благородните метали, като злато, сребро и платина; перлите, кехлибарът (камъкът на щастието), коприната, чиято цена се е отъждествявала със стойността на скъпоценните камъни и дори черният хайвер.
Козметичните продукти, обогатени с тези съставки не само позволяват на нашите кожа и коса буквално да се преобразят, даряват ги с втора младост, но и в известен смисъл олицетворяват мечтата на много жени да се почувстват като истински царици.

Козметика, обогатена със злато
Златото е използвано, като козметична съставка още в Древен Китай. Съвременните композиции на основата на злато, обаче, не са създадени по старинни рецепти, а благодарение  усилията на съвременните учени.
Днес, в козметологията се използват такива термини, като биозлато, фитозлато или нанозлато. Наночастиците на златото са способни на настоящи чудеса и в козметологията те играят ролята на катализатор при производството на козметика.
За създаването на фитозлато, молекулата на златото се добавя в растителни екстракти.
Chantecaille Nano-Gold Energizing Cream 50ml/1.7ozБиозлатото е злато, чиито частици са по-малки от микрон. То се намира в колоидна форма и се отличава с особена биологична активност. Това злато се получава с помощта на високи технологии или метода електролиза, като се използва високо-честотен тон, високо напрежение, обработка с озон и свойствата на магнитното поле.
Полученото чрез такива способи злато притежава изразено бактерицидно действие, а така също помага на молекулата на кислорода по-бързо да проникне в кожата, насищайки я с енергия на клетъчно ниво и подобрявайки обменните процеси. В резултат клетките започват да се възпроизвеждат по-бързо и кожата се подмладява.
Процесът на обновление на клетките се ускорява и благодарение свойството на златото да подсилва кръвообращението и да премахва от кожата шлаката и токсините.

Козметика, обогатена със сребро
Среброто е уникален елемент. Нито един микроорганизъм не притежава устойчивост към него, тъй като среброто е мощен природен антибиотик. Неговите полезни свойства са били известни още в древността, когато хората са използвали сребърни пластини за бързо зарастване на рани и съдове от сребро за съхранение на вода.
Повече от 650 вида вируси и бактерии умират под въздействието на среброто и уникалните свойства на този метал се ползват не само в медицината, но и в козметологията.
Колоидното сребро, използвано от някои производители на козметика не е особено ефективно, тъй като при съприкосновението си с въздух, то лесно се окислява. Въпреки това, днес съществува нанотехнологията, а това означава, че има и наносребро. Използването на такова сребро в козметологията позволява подсилването бактерицидните свойства на козметиката, въпреки че количеството, влизащо в състава на продукта може да бъде много малко. Тази козметика е изключително подходяща за проблемна кожа, такава, която често се възпалява, страда от акне или пъпки.
Молекулите на среброто попадат в най-дълбоките слоеве на кожата, нормализират кръвообращението и работата на мастните жлези, предотвратяват запушването на порите, понижават активността на вредните бактерии. Козметиката, обогатена със сребро защитава кожата от слънчевите лъчи и я предпазва от раздразнения.

Козметика, обогатена с перли

Carita Progressif Anti-Age Pearl Of Youth - Lift Redensifying Day Cream-Emulsion 50ml/1.69ozКозметиката, обогатена с перли е известна, благодарение на китайския научно-изследователски институт, намиращ се на остров Хайнан. В този институт се произвеждат не само козметични средства с перлен състав, но и лекарства.
Още в древността китайците са използвали перли, за да забавят признаците на времето върху кожата. Затова не е чудно, че днес, както китайците, така и хората по целия свят се възползват от подмладяващите качества на перлите.
Перленият екстракт се характеризира с висока биологична активност и съдържа много калций, поради което се усвоява лесно от кожата. Козметиката, обогатена с перли подобрява метаболизма, защитава кожата от свободните радикали и в резултат кожата става много по-еластична и млада.
Клетъчната регенерация се повишава и благодарение на това, че такава козметика нормализира водния и минерален баланс, в следствие на което се подобрява и тена на лицето. Микроелементите и аминокиселините, съдържащи се в перления прах са като градивни материали за клетката: глюкозата способства за укрепването на лицевите мускули; витамините D и В съхраняват здравето и красотата на кожата.
Козметиката, обогатена с перли е особено подходяща за дами, които искат да получат избелващ ефект.

Козметика, обогатена с кехлибар

Козметиката, в чийто състав е включен кехлибар, козметолозите наричат "умна". Работата е там, че кехлибарът не само възстановява всички жизнени процеси в тъканите, но и намира болните клетки сред множеството здрави.
Кехлибарът се добавя в козметичните продукти под формата на прахообразна пудра. Тези средства пречистват кожата в дълбочина, обогатяват клетките с кислород, неутрализират вирусите и микробите, укрепват капилярите и забавят процеса на стареене. При това нормализират всички енергийни процеси, отстраняват отоците и пигментните петна, изглаждат малките бръчки, цветът на лицето става свеж и сияен, а последствията от възпаления, херпеси и акне изчезват.

Козметика, обогатена с черен хайвер

Кой и кога първи се е сетил да добави в козметиката черен хайвер? Оказва се, че това се е случило във Франция, когато една от дамите, занимаваща се със създаването на разкрасяващи продукти, забелязала, че при обикновените жени, които дълго време са работили в рибни фабрики, кожата на ръцете е оставала млада и гладка даже до дълбока старост.
Съвременните технологии позволяват извлечените екстракти от черен хайвер да се използват, като обогатяващи козметичните продукти вещества. Поради специфичните си подхранващи и подмладяващи свойства, тази козметика е изключително подходяща за дамите над 35 години.

Козметика, обогатена с коприна

Козметиката с коприна се е появила, отново благодарение на китайската и японската наука за красота - всъщност тези страни се считат за родното място на коприната. Известно е, че жените от Япония и Китай още в древността са използвали копринените тъкани, като кърпи, с които са обгръщали телата си след баня и са спяли върху копринени постели. Кожата на дамите, които са можели да си позволят този лукс е била гладка и нежна, без бръчки дори до напреднала възраст.
Козметиката, в чийто състав са включени пептиди от коприна е много ефективна, благодарение на съдържащите се аминокиселини, които подобряват обменните процеси. Когато използваме такива продукти, всички недостатъци по кожата, като че ли магически изчезват, бързо елиминирани от аминокиселините на коприната.
"Копринената" козметика лесно прониква в кожата и възстановява клетките й, активирайки необходимите биохимични реакции. В резултат структурата на кожата се подобрява, бръчките се изглаждат, а цветът на лицето става равномерен и сияен.
Козметиката, обогатена с коприна е особено подходяща за сухата и нормална кожа.

Съвременни производители на козметика, обогатена с ценни съставки:

Днес, козметика на базата на драгоценни компоненти предлагат много производители. Например, козметика със злато, сребро, а така също и с кехлибар има в асортимента на: KEENWELL (Испания), La Prairie (Швейцария),  Estee LauderPulanna (Китай),  Guerlain и др.

Перлен прашец влиза в състава на козметични средства, произведени от: Janssen (Германия), Nivea, Estee Lauder, LANCASTER (бренд, принадлежащ на американската компания Coty) и др.

Козметика, обогатена с черен хайвер произвеждат само няколко компании. Например, френската Victoria Albi.
 Внимавайте при покупката! 
И тук, както и при много други продукти има фалшификати. Помнете, че производителите на такава козметика са длъжни да упоменат на опаковката от къде именно е добит черният хайвер, влизащ в състава на козметичното средство.

Що се отнася до коприната, световно-признат лидер е японската фирма Kanebo Sensai. През XIX век тази компания е произвеждала коприна, а през 1936-та година е пуснала на пазара първия си козметичен продукт, съдържащ масло от копринена буба - сапун, овлажняващ и подхранващ кожата. Днес, козметиката, произвеждана от тази фирма е световно-известна. Ако започнете да използвате козметични продукти, обогатени с коприна навреме, те ще забавят стареенето на кожата Ви минимум с 10 години.

Козметиката с ценни компоненти струва достатъчно скъпо, но не и толкова, че да е невъзможно да купите. Цените не могат да бъдат наречени космически, но резултатът от козметиката може - тя действително е изключително ефикасна и позволява за дълго да съхраните младостта и красотата си. А това означава, че можете да спестите средства от скъпи козметични процедури и болезнени пластични операции.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign