Нещата, които жената никога не трябва да казва на партньора си

Аксиомата гласи: жените обичат с ушите, а мъжете с очите. Въпреки, че това съвсем не означава, че мъжете нямат уши. Те чуват и още как!

Често се случва така, че ласкавите думи имат по-голямо въздействие от фигурата или лице, като на Хубавата Елена. Обаче жените са склонни да вярват на стереотипа, вменен им още от самото им детство, че мъжете са силният пол и в качеството си на такива, те са едва ли не дебелокожи създания. Нищо подобно! Мъжете са още по-раними отколкото жените. Друг е въпросът, че гордостта и  възпитанието не им позволяват да демонстрират слабостите си.
Лошите думи въздействат на силните половинки, може би дори повече отколкото на жените, защото все пак мъжът, на когото е нанесена обида не може да седне и да си изплаче болката, докато дамите оставят сълзите си да текат на воля и така, мааааалко им олеква. И вместо хлипания, сгушени във възглавницата, мъжете избират да излязат и да пийнат с приятели, а понякога отиват в обятията на "приятелка", която е нежна, любяща, съчувстваща и ...не ги обижда...И в крайна сметка кой се чувства по-добре?

Има няколко изказвания, които със сигурност разрушават семейния покой, щастие и хармония. Те трябва да бъдат научени наизуст от всяка жена с една единствена цел: никога да не ги използва!

"Ти нищо не разбираш!" - в качеството на синоним може да бъде използвано и "Ти си глупак!", "Не схващаш елементарни неща!", същият ефект има и следното изречение, казано с уморен тон и пълно отегчение: "Добрееее...ще повторя още веднъж, специално заради теб..."
След подобни изказвания у мъжете изчезва всякакво желание да разберат каквото и да е, а още повече - да се съгласят с него. Такива изрази не само, че нанасят удар върху самочувствието им, но и директно ги унижават.
 Откакто свят светува, мъжете са били длъжни да са силни. Още от пещерните времена е била ценена физическата сила, която позволявала по-голям улов и съответно повече храна и "облекла" (кожи) за семейството. В днешно време се цени повече силата на разума, която позволява да донесете вкъщи повече приятно шумолящи банкноти, с които да закупите вкусни ястия и модерни одежди, както и да разрешите текущи проблеми или просто да зарадвате близките си. Обвинявайки мъжа в отсъствието на елементарно разбиране и възприемане, жената практически му казва, че той е неспособен да обезпечи семейството си. В резултат - чувство на неувереност в собствените сили и душевен дискомфорт, които при достатъчно често повторение на "магическите слова" се засилват и подтикват мъжа да изпитва неприязън към жена си. Трябва ли след това дамите да се удивляват и гневят от появата на нежна и разбираща любовница?
Още една фраза, която буквално кара мъжете да изчезнат от раз: "Коко съм била глупава, че се омъжих за теб!" или "Защо бях толкова наивна да се обвържа с теб?!". С честото повтаряне на тези "вълшебни думички" у мъжът се насажда желанието да отиде и потърси друга жена, която може да удовлетвори и ще бъде щастлива с него.

"Трябва всичко да правя сама!", "Ти нищо не умееш да правиш!", "Всичко е благодарение на мен!" - да, на жените често им се налага да извършват подвизи, но защо трябва да ги демонстрират толкова грубо? След честото повтаряне на такива фрази са възможни два варианта за развитие на събитията. В първия, мъжът може да остане с трайното убеждение, че неговите усилия за създаването на семеен комфорт (например, високата заплата) не се ценят изобщо и - здравей, "мила и нежна", съпернице! Вторият вариант е още по-кардинален: мъжът престава да върши каквото и да е. Така или иначе не го ценят, защо тогава да се старае? И двата варианта никак не способстват семейното щастие и хармония.

Най-страшното оскърбление, което може да бъде нанесено на мъж е така нареченият "удар под пояса" - "И в леглото от теб няма никаква полза!" (+ всичките му разновидности и смислови синоними). Това супер мощно "магическо" изречение гарантирано ще разруши всякакви взаимоотношения! В 99% от случаите окончателно и безвъзвратно. Да и то от раз!
Подобно нещо можете да кажете само в един-единствен случай - ако искате бързичко да се отървете от този мъж сега и завинаги! Но, ако нямате такова желание, то по-добре си дръжте езика зад зъбите и не го казвайте на глас никога!

Не сравнявайте любимия си с други мъже и то в негов ущърб. Вярата в благотворния ефект от ревността е много съмнителна. В 70% от случаите мъжете ненавиждат подобни сравнения. Те искат да бъдат единствени и неповторими за вас.

Има много варианти на развръзка след подобни изказвания - човешкото въображение е безгранично, а силата на думите голяма. Понякога просто е нужно да си спомните фразата: "Мълчанието е злато!" и да премълчите...

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign