Мъжът - Чети по тялото му...

Случвало ли ти се е някой да ти каже, че трябва да четеш между редовете?
Е, този път се съсредоточи внимателно точно върху тях. Особено ако искаш да отгатнеш какво ти казва мъжът срещу теб само с жестовете си.

Винаги съм се интересувала от връзката между това какво казваме и това какво мислим. И често едното няма нищо общо с другото. Всичко тук е въпрос на психология. Думите са това, което съзнателно споделяме с отсрещния. Жестовете обаче се контролират трудно. И стига да знаем какво значи дадено движение или поза, по-лесно ще разберем какво чувства пичът срещу нас.

Ехо! Чуваш ли ме?

Понякога, когато обясняваш на твоя човек нещо, той ти казва "Да, да - разбирам те.". В следващия момента виждаш, че погледът му блуждае в нищото, че тялото му е отпуснато и че е наклонил глава на една страна. Задаваш му въпрос по темата, а отй започва да напряга чело. Да, позна! Въобще и не те слушал.
Ако имаше интерес към думите ти, щеше да следи мисълта ти. А това би разбрала по създадения зрителен контакт и лекото кимане с глава. Пък и нямаше да се е "разплул" на стола все едно, че ей сега ще заспи. Интересът в един диалог се забелязва по изнесеното напред тяло, при което гръдният кош е обърнат право към теб, а не настрани, сякаш притежателят му говори с някой друг.

Ей сега те хванах!

Когато мислиш, че партньорът ти те лъже, не нарушавай личното му пространство като прегледаш всички приети повиквания и SMS-и в телефона му. Задавай въпроса директно и не слушай, а наблюдавай.
Когато човек лъже, той ококорва очи, но не поглежда в твоите, за да прикрие "плуващите корабчета". Също така ръкомаха динамично, цащото адреналинът в тялото му се повишава и той не може да сдържи нервността си.
А ако не крие нищо, със сигурност ще седне спокойно, ще те гледа право в очите и с равен тон ще ти каже, че няма нещо, за което да се притесняваш.

Ще го бъде ли?

Ако довечера излезеш на първа среща с някого, лесно можеш да разгадаеш дали ще се получи нещо повече между Вас. Ако той те харесва, ще те гледа с усмивка и често ще показва дланите си - явен сигнал за дружелюбно отношение. Ако пък ги бърше в крачолите, значи са изпотени, цащото се притеснява в твое присъствие.
Естествено, новият ти познат може и да не си пада чак толкова по теб. Ако ръцете му са скръстени пред гърдите, значи е застанал в т.нар. "отбранителна позиция". А ако е преплел пръсти на масата, огражда личното си пространство и не желае да те допусне в него.
Не се притеснявай! Дори и сладурът да прочете този материал, надали ще успее да те излъже. Опитите да застане в точно определена поза са безсмислени, цащото жестовете се контролират на подсъзнателно ниво.

Прочетено за Вас от: сп. Блясък

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign