Истинските дами предпочитат чанти

Дамската чанта е един от най-разпространените женски фетиши...и това не е случайно. Тя придава завършек на нашия имидж, като точката в края на изречение.
Без подходяща чанта, образът си остава незавършен, непълен. Освен това, с удачно подбрана чанта, може да се каже, че дори тоалетът придобива по-изискан вид.

И така, нека разгледаме накратко основните модели чанти, които винаги са актуални:

1. Комбинациите от материали с различни текстури: кожа, велур, текстил, метал. Цветовата гама - черно, черно-бяло, сиво, кафяво, тюркоаз. Особено внимание през топлите месеци се обръща на декорациите. Това могат да бъдат камъни, кристали, метални орнаменти, ленти или дори бродерии.
През последните години е модерно чантата да се носи в ръка. Изключение правят, разбира се спортните модели, чантите със супер дълги дръжки и тези, които имат верижка за китката, като гривна.

2.Най-добрият избор са чантите с класическа форма. Ако не обичате черното, те могат да бъдат в кафеви, оранжеви, сини, лилави или бежави нюанси.

Във фаворитите за топлия сезон са сламените чанти, които през последните години можете да видите не само на плажа. Те се превърнаха в напълно градски вариант, ако съчетават в себе си слама и кожа или някаква друга материя.

Що се касае до видовете чанти,наблегнете на елегантността: разнообразни клатч, комбинации от текстил и кожа, чанти - "трансформъри", делови модели, и леко отклонение от правилата: чанти в стил "хипи" с изобилие от цветни мотиви и форми.

Клатч (от англ. clutch — хващам) - малка елегантна дамска чантичка-плик, първоначално сътворена, като изискан елемент, част от вечерния гардероб.

У клатч-а няма дръжки, по правило той се носи в ръката. Широко разпространение получава през периода 1920-1930-та година. След втората световна война Кристиан Диор връщат тази елегатна дамска чанта към живот. През последните години чантите-клатч отново са на пикови позиции в модата. В по-скромно изпълнение, те могат да се превърнат в чудесен елемент от ежедневното облекло или деловия костюм.

Хипи

Стилът хипи, вече няколко сезона е неотменна част от модните колекции. Хипи - това са ярки, наситени цветове, всевъзможни цветни принтове, нашивки, пачуърк и разнообразие от тъкани. Особената разновидност на стила хипи: хипи-шик се отличава с това, че чантите са изработени от доста по-конвенционални материали, като кожа или плътен тъмен текстил. Хипи акцентът в тези модели е специалният вид на текстурата. Например, кожата може да бъде с ефект на пукнатини или ожулвания, а в декорацията може да присъстват ресни и огромно количество капси.

Текстил+кожа

Текстилните чанти в съчетание с кожа са прекрасно допълнение както към деловия тоалет, така и към свободния градски стил. Те са удобни, универсали като съчетания и изключително практични, тъй като не изискват специални грижи.

Чанта-трансформър

Ултрамодерните чанти от кожа или изкуствени материали, които само с едно движение изведнъж променят своите пропорции и обем, и от елегантно-делови изведнъж се превръщат в големи и удобни, а при желание се преобразяват до размерите на клатч се наричат трансформъри. Дръжките могат да бъдат от метал и да са във формата на различни геометрични фигури.
От този тип чанти просто не можете да се откажете, тъй като те се "приспособяват" към различни видове костюми и тоалети, изключително удобни са и добавят завършеност на имиджа.

Чанти от кожа на влечуги

Обувките или чантата от кожа на  змия или крокодил от край време са били показател за разкош и богатство. Ето защо собствениците на такива аксесоари винаги са били числени към висшето общество. И ако можете да си позволите такава придобивка, обезателно си купете подобна чанта, тъй като тя дълги години ще бъде Ваш верен и модерен приятел.

Саквояж

Саквояж(от фр. sac voyage - чанта за път) - багажна принадлежност, по правило, кожена. Чантата е със среден или малко над среден размер, с неголяма дръжка. Коженият саквояж е безсмъртна класика в историята на чантите, първоначално част от мъжкия гардероб, който в днешни дни заема достойно място, както в мъжките, така и в дамските модни колекции по целия свят. През този сезон (впрочем, както и винаги), практичният аксесоар има особен приоритет, защото е показател за изискан вкус и елегантност.

Да изберем чанта за себе си

Без значение колко е модерна една чанта, тя трябва да отива на собственичката си по форма, стил и размер. Като цяло, правилата при избора на чанта са същите, както при избора на облекло, спрямо телосложението.
Важно е да запомните, че чантата подчертава тази част на тялото, до която се намира. Ако долната част на чантата е по-ниско от талията, то тя акцентира вниманието върху Вашия ханш. А чантата на нивото на Вашия кръст, оптически прави талията Ви по-фина.
Основният принцип е да изберете чанта, контрастираща с формата на тялото Ви. На пълните дами им отиват квадратни, правоъгълни чанти, а безформените, меки или кръгли чанти им придават неестетичен вид.
Ако Вие сте висока и стройна, ще Ви отиват чанти с формата на торбичка или полукръгли. А от чантите с дълги дръжки по-добре се откажете, тъй като те визуално Ви правят още по-висока. Клатч - е Вашият запазен модел.
Ако сте нисичка, тогава по-добре се откажете от големите чанти, а тези, които са с дълги дръжки биха Ви направили още по-ниска. Придържайте се към средните към мини размери.
Ако имате апетитни форми, тогава големите чанти със строга геометрична форма за Вас. Прекалено малките чантички ще Ви направят визуално по-пухкава. А ако харесвате чанти с принтове, отдайте предпочитанията си към малките апликации и декорации, а най-добре изцяло се откажете от тях.

И не забравяйте, че през последните години се наложи едно правило: обувките и чантата могат да бъдат от един цвят, но само ако този цвят присъства и в тоалета Ви. Да дублирате цвета на чантата си можете да направите и с различни аксесоари, като ръкавици, коктейлни големи пръстени или гривни.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign