Стил хипи - романтичното облекло на Свободата и Любовта

Всички ние знаем, че стилът хипи - това е преди всичко облеклото на романтиката, дълбоките чувства или просто дрескодът на "свободата", във всички значения на тази дума. Истински взрив от най-красивите и оригинални орнаменти и аксесоари, от най-пленителния цветови колорит, от фееричността и непредсказуемостта!
Хипи изрязява духовния креатив на всеки човек, защото животът лети след нас, а не ние след него. Ние сме тези, които изграждат живота си и обличаме в дрехи вътрешното си Аз, за да изразим душевността и житейския си мироглед до последния детайл (хипи плетат гривнички от любимите ни мъниста и пайети). Що се отнася до роклите, те или са много дълги или супер-мини. Тъканите са най-пъстри, колоритни и ярки, или декорирани с цветчета (малките и големите имат значение само, ако сте ревностен последовател на стила хипи).

Хипитата внасят в модата ярките етно мотиви на източните страни и леко захабения ефект на дрехите. Те се опитват да изградят нова система на човешките взаимоотношения, считайки, че пътят за достигане към най-доброто е Любовта.Най-известният хипи лозунг е "Правете Любов, а не война!"
Своят външен вид, хипитата подчертават и с отрицание на общоприетите норми и ограничения. Тяхното облекло винаги е преднамерено небрежно и дори захабено. Демонстрира се и безполовост на облика. Те възпяват ценността на одеждите от старите ракли и магазините second hand. Изключително ценена е ръчнонаправената одежда с бродерии или апликации, плетивото и самоделните украшения.
 Трябва да добавим, че нито един, уважаващ себе си хипи никога не би облякъл дреха с логотипа на каквато и да било компания. Сред хипитата това се счита за пълно безумие. Никакви логотипи, никакви реклами със спортисти, никаква подкрепа на Великия долар! Само евтини, удобни, лесни за ремонт, "втора употреба" дрехи придават подходящия вид.
Кулминацията на движението хипи е през 1967-ма година. В "алтернативни" магазини се появяват облекла от естествени тъкани, етно-одежди и дори вещи с износен вид. Официално модата била наречена "Деца на цветята" и се разпростряла в много подстилове" етно, фолк, ретро, унисекс и разбира се, дънките в стил 70-те години станали най-популярните и масово носени облекла. Да се облечете като хипи, това означава щателно да подберете всевъзможни предмети, подходящи от гледна точка на възприятието за украса на тоалета. Това е истинската тънкост, добре обмислена и целенасочена. Въпреки това нейната цел е не да направите себе си "социално приемливи", а "красиви"! Хипи считат, че облеклото задължително трябва да изразява индивидуалността на човека и модата не може да определя актуалните дрехи.Актуалните през това лято дълги, свободни рокли са именно в този романтичен стил :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign