Светлосенките в грима .Тънкости в професионално нанесения макияж

Ако винаги сте се чудили какви са начините и тънкостите в гримирането, за да изглеждате като модел от корицата на модно списание, тази статия е точно за Вас :)
Както вече знаете, нанасянето на макияж е изкуство, подобно на рисуването и пак подобно на него, основно значение за перфектния грим, има умелото нанасяне на сенки и светлосенки.
Изложената схема показва спецификата при полагането на фон дьо тен или крем-пудра, така че лицето Ви да придобие съвършен вид.

Участъците, оцветени в млечно бяло показват местата, на които трябва да акцентирате със светъл тонален крем (или с така удобните 'хайлайтери') , а тъмните - съответно с тъмен нюанс (или бронзант).
Разбира се, тук контрастът е ярък, за да може схемата да бъде ясна и разбираема, но при нанасянето на продуктите не прекалявайте с количеството, за да не заприличате на индианец :) Идеално положеният макияж е незабележимият.
Акцентите се поставят след като вече сте гримирали лицето с основния нюанс фон дьо тен - този, който е най-близък до цвета на кожата Ви. А след внимателното нанасяне на светлосенките, следва да разнесете  положените продукти, така че да осигурите плавно преливане между нюансите.
Перфектният завършек е нанасянето на прозрачна, копринена пудра.

Ако тази статия Ви е харесала и бихте искали да се присъедините към нашето женско местенце, последвайте ни във Facebook:


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign