Модата налага нов еталон за женска хубост

Абсолютна световна сензация предизвика един от най-големите американски дизайнери Марк Джейкъбс, когато стана известно, че работи над новата си колекция, която включва дамски облекла, превишаващи размер 50 (по нашите стандарти).
Този факт потвърди и президентът на компанията - Робърт Дафи. В момента нито една дизайнерска къща, влизаща в елита на модния свят, не пуска линии прет-а-порте, превишаващи 50-ти размер. Марк Джейкъбс първи нарушава това табу, отбелязват специалисти.
Новата колекция на дизайнера, който също така е и арт-директор на известната модна къща Louis Vuitton ще бъде представена през 2011-та година. Специално за нейната демонстрация се подбират нови модели, отличаващи се със сластни форми и "рубенсови извивки".
"Пазарът диктува своите закони, а дизайнерските къщи в желанието си да увеличат продажбите си се обръщат към нова многочислена група от потенциални купувачи, която по-рано бе лишена от възможността да се сдобие и носи облекла от водещи марки, тъй като гамата от размери бе ограничена", отбелязва ИТАР-ТАСС.
На свой ред специалистите казват, че сега в световната мода и в западната цивилизация, като цяло тече сериозна промяна на стандартите за женска красота. На мястото на високите, слаби, с хладна красота модели идват жизнерадостни хубавици с пищни и съблазнителни форми.
"Фактически, сега ние се връщаме към еталона за женска красота, който е съществувал през античността и за да придобиете по-точна представа за какво става дума, представете си фигурата на Венера Милоска, намираща се в парижкия Лувър" - казва представител на една от водещите европейски дизайнерски къщи. Именно този факт е отразен в новата колекция на Марк Джейкъбс.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign