Най-богатите жени в световната история

Кралица Елизабет

Според специалисти реалното имущество на най-успешната английска кралица се оценява на близо 142.9 милиарда долара. Богатството на Елизабет е придобито докато самата тя се изкачва до трона. Животът й преди да стане кралица на Англия е изпълнен с безредици и смъртни опасности, но това не я спира.
По време на царуването, цели 45 години тя прави редица реформи, които превръщат Англия в една от най-богатите държави, а периодът на царуването на кралицата неслучайно се нарича „златната епоха”.Клеопатра

Известната владетелка се възкачва на трона, когато е едва на 18 години. Тя е омъжена за брат си и умно и предвидливо кротува, като не показва никакви признаци, че желае да му отнеме властта.
След три годишно управление редом със съпруга си, Клеопатра прави първата си ексцентрична стъпка - тя става първата жена на трона на Египет, която си позволява да изсече лика си на монетите, при положение, че фактическата власт е в ръцете на съпруга й.
После историята е известна, Клеопатра среща Цезар. Дали романсът помежду им е било истинска любов или не, тя мъдро решава, че единствената гаранция за тотална власт е ако има дете от Цезар, тогава владетел на почти целия свят. Това се случва и Клеопатра придобива пълна и окончателна власт над Египет.
По време на нейното управление, Египет е истинска златна мина за Рим, а поддръжката й от Цезар й осигурява сигурност и териториална независимост. След смъртта му, неговият най-верен помощник Марк Антоний се появява в Египет. Далновидно Клеопатра решава, че заедно с него тя ще завладее света. Историята показва, че тя е имала амбициозния план да събере източните страни и да атакува Рим, заедно с Марк Антонии, от когото вече има деца. Това не се случва, но историята на Клеопатра е историята на една силна и мъдра жена. Според проучванията, нейното състояние би било равно на 95.8 милиарда долара.

Хети Грийн

През 1865 година Хети наследява 7 милиона долара от леля си и баща си. На 31 годишна възраст тя стъпва на Уол Стрийт и прави такива замайващи ходове, че успява да спечели още 200 милиона долара.
Хети цял живот е била добра с цифрите и сметките. Най-богатата жена в началото на 20-те години от малка чете само финансовите секции в ежедневниците. На 18 години нейният баща й купува дрехи на стойност 10 000 долара. С тях Хети, както подобава на всяко момиче трябвало да направи публичния си дебют в обществото. Хети обаче прави друго - продава дрехите, а парите инвестира на стоковата борса.
По късно тя се омъжва и вместо да се отдаде на сладък милионерски живот, Хети започва работа. Всеки ден тя пътува близо 6 часа до местоработата си и обратно. Известна в цял Ню Йорк, Хети не спира да прави такива удари на Уол Стрийт, които й донасят прозвището-„Вещицата от Уол Стрийт”. Хети няма грешен ход. След смъртта си най-богатата жена в началото на века оставя рекордната сума от 58.8 милиарда долара, които и до днес са във фамилията Грийн.

Кралица Елизабет II

Английската кралица е първата жена в топ 5 на най-богатите жени в историята, която още е жива и управлява. Тя наследява богатството си по кралска линия. След възхода си на трона, тя е вторият най-дълго управлявал монарх. На 18 още като принцеса, тя е първият член на кралското семейство, който се осмелява да вземе участие в тренировките на въоръжените сили. Тя и съпругът и Филип са първите крал и кралица, които са направили околосветско пътешествие. По време на нейното царуване, кралицата продължи стабилността на монархията и е един от най-богатите монарси на земята. Имуществото й се оценява на 26.2 милиарда долара.

Лилиан Бетанкур

"Мисис Лореал", както я наричат днес контролира фирмата, която й завещава баща й. Заедно с дъщеря си и зет си, Лилиан е председател на борда на директорите на Лореал и тя е жената, която и до днес решава търговската стратегия на гиганта, създаден през 1907 година.
Далновидността на французойката е пословична за всеки в бизнеса-на два пъти компанията е изправена пред фалит. Днес обаче, благодарение на нюха на мисис Лореал, гигантът притежава компании като "Ланком", "Лаборатоар Гарние", "Хелена Рубинщайн" и др. Лилиан е и жената, която притежава близо 40 процента от акциите на "Нестле". Състоянието й се оценява на 20.7 милиарда долара, които я превръщат в една от най-богатите жени на планетата.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign