Модни тенденции за сезон Есен/Зима 2010/2011

До голяма степен, модата през Есен/Зима 2010/2011 повтаря тенденциите от предишните сезони. Животински принтове, флорални акценти, дантела... както сами виждате - дотук нищо ново. Свежите акценти падат върху позабравеното кадифе, кройките от 50-те години и жакарда ("норвежки дизайн"). Много от дизайнерите са включили в колекциите си модели в тези пъстри шарки. Дори една вещ с "норвежки дизайн" ще Ви позволи да сте в крак с модата.

Жакард или "норвежки дизайн"
Жакардовите платове са изтъкани от преплитащи се цветни нишки, образуващи повтарящи се орнаменти. Използват се естествени природни влакна (коприна, вълна, памук) или изкуствени, като полиестер.
В колекциите за сезон Есен/Зима 2010/2011 този "благороден" плат, напомнящ по външен вид на красив гоблен, се среща доволно често. D&G практически, почти изцяло са изпълнили новата си есенна колекция в жакард. "Норвежкият дизайн" през сезон Есен/Зима 2010/2011 е в сдържани тонове - оттенъци на черно, бяло, сиво и по-рядко - бордо и кафяво.

Животински принтове

Леопардовите шарки, тигровите и зеброви ивици са отново актуални и през тази есен и зима. Тези принтове буквално са навсякъде - на палтата, роклите, шаловете, обувките, чантите, ръкавиците и дори върху бижутата.... Преди 5 години леопардовите разцветки извоюваха своето място на модните подиуми, а след това буквално завзеха дори и ежедневното облекло. Леопардовите принтове отиват на всякаква фигура. Главното умение е да ги съчетаете хармонично с други вещи. Помнете правилото - един или два "животински" акцента, но не повече, в противен случай ще изглеждате абсолютно кичозно. Не съчетавайте тези принтове с флорални мотиви и геометрични форми. Комбинирайте ги само с изчистени вещи в един цвят.

Кадифе
Съвременните технологии преобразиха кадифето, правейки го по-еластично, по-здраво и по-красиво. А разнообразните текстури могат да удовлетворят дори и най-взискателния вкус. На мода са рипсеното кадифе и класическият плат, с малки изящни "мъхчета". Дизайнерите предлагат да ги комбинирате с дантела, кожа или лен.

Рокли и блузи с едно рамо
Този вид дрехи бяха особено актуални през изминалия, топъл сезон, но не бързайте да се отчайвате - тези кройки продължават да бъдат хит и през езента и зимата. Ултра модерна комбинация е съчетаването на такъв тип рокля или блуза с дълги ръкавици.

Ресни
Трябва да отбележим, че през изминалата седмица на модата в Ню Йорк, неочаквано на модния подиум се завърнаха ресните, от които дизайнерите благоразумно (според нас) се въздържаха в течение на няколко сезона. И изведнъж, повечето модни брендове от Derek Lam и Rodarte до Nanette Lepore и Vera Wang украсиха с ресни буквално всичко - от връхните дрехи до вечерните и коктейли рокли! Така, че ако сте почитателка на ресните - смело напред! Можете да ги видите като допълнение към елегантна черна рокля, по обувките, чантите, панталоните и пр. и то във всички цветове на дъгата.

Детайли от кожа с дълъг косъм
Колекциите Есен/Зима 2010/2011 изобилстват от кожени детайли. Тази година почти всички дизайнери са отдали предпочитанията си на естествената кожа с дълъг косъм. Особено актуални са наметките, ръкавелите и обувките в този стил,


Рокли и костюми в стил 50-те
Дизайнерите продължават да ни "запознават" с историята на модата. Моделите в духа на 50-те и 60-те години са признати за топ тренд през 2010/2011 година. Особено присъствие на този ретро стил има в колекцията на Louis Vuitton, който "посреща" есента с пищни поли с тънки талии и тоалети с формата на пясъчен часовник.Панталоните са с високи талии и свободни в краката, завръщат се и пола-панталоните, а саката - прави и изчистени.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign