Каква е историята на "френския" маникюр?

Съществуват няколко версии за появата на френския маникюр или "френч", както се нарича масово. Една от тях гласи, че този дизайн е бил измислен от френски моделиери, което е доста логично предположение, а според друга - самата Коко Шанел за първи път е украсила ноктите си по този начин. Но малко са хората, които знаят, че "виновникът" за създаването на този вид маникюр е американецът Джеф Пинк, ръководител на известната компания "ORLY". Още през 1975г. той се заел да открие нова, универсална концепция за покритие на ноктите, специално за холивудските диви, на които им се налагало да сменят лака си няколко пъти дневно. И трябва да признаем, че се е справил повече от успешно - едно от главните преимущества на френския маникюр е това, че той е подходящ практически за всякакъв повод и тоалет. Именно поради тази причина е любим на много от звездите - Ева Лонгория, Виктория Бекъм, Деми Мур и много други. Другият голям плюс на този дизайн е, че с негова помощ ноктите изглеждат блестящи и здрави, всички недостатъци са успешно прикрити, а крайният ефект е нежен и естествен.
Защо е бил наречен "френски"? Най-вероятно за придаването на пикантност, което несъмнено е помогнало за разпространението на този вид маникюр.
Класическият вариант на "френч" представлява нокти, покрити с млечно-розов или деликатен бежов цвят и върхове, лакирано в бяло. При това дължината е съвсем умерена - 4-5мм, формата е овална или заоблено-квадратна.
Но Нейно Величество, Модата, не "стои мирно" - френският маникюр придобива все повече нови образи - използват се ярки нюанси - жълто, оранжево, червено, лилаво и дори черно, в комбинация със златисто, сребристо или разноцветен брокат. Дизайнът може да бъде обратен - светлата ивица да се постави в основата на нокътната плочка, а дължината да е много по-дълга от първоначалната идея за този маникюр. Какъвто и вариант да изберете, обаче, не забравяйте за основното правило - линиите трябва да бъдат перфектни, лакът безупречно нанесен, а покритието равномерно.

Ето и някои красиви и модерни вариации на този, така популярен маникюр:

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign