Изкуствените мигли - Как да ги поставим?

Гъстите, дълги ресници са мечта за всяка жена. Те разкрасяват окото, придават съблазнителност на погледа и красив завършек на макияжа. За щастие вече има огромно многообразие от спирали, които удължават и придават обем и на най-късичките и редки реснички, но понякога просто ни се иска да се похвалим с разкошни мигли, a тогава спиралата не помага... Изкуствените мигли в случая са отличен вариант! Използвани от жените в цял свят и масово от звездите в Холивуд, те се поставят лесно, перфектни са и придават на погледа Ви неустоима съблазнителност. Тъй като сме чували много дами да казват, че не умеят да си поставят сами изкуствени мигли, решихме да покажем как става това в няколко лесни стъпки.


1. Най-важното, разбира се е изборът на изкуствени мигли - откажете се от идеята, че комплект от 2-3 лева може да Ви свърши работа. Обикновено тези мигли са изработени от материал от рода на пластмаса и наистина са изключително неудобни (а понякога и невъзможни) за поставяне. В момента на пазара има голям избор от качествени изкуствени ресници, а това дали ще се спрете на дълги и по-редички, гъсти и кокетно извити или на такива с декорации, зависи изцяло и само от Вас. Другият важен момент е лепилото. В повечето козметични магазини продават и лепила за поставянето на изкуствени мигли (макар че в комплекта винаги има малко лепилце, то невинаги е с добър ефект) - те са водоустойчиви и се предлагат в 2 вариации - прозрачен и черен цвят. Като за начало Ви препоръчваме да изберете прозрачното лепило, тъй като излишъкът му може да бъде лесно отстранен без да остави видими следи.

2. След като отлепите внимателно мигличките от поставката им, съпоставете дължината им с тази на клепача си и ако се наложи, изрежете с малка ножичка излишната част от тях. Хванете с пръсти двете крайчета и леко огънете мигличката, за да може тя перфектно да залепне върху кожата Ви. С помощта на клечка за зъби нанесете малка част от лепилото по цялата основа на миглите и оставете за 5-6 секунди то да поизсъхне.3. Прищипете с пинсетка ресничките и внимателно залепете средната им част върху клепача си, в самата основа на Вашите мигли - целта е да се захванат някъде, за да можете по-лесно да ги залепите после.


4. С два пръста притиснете крайчетата на мигличките и изчакайте малко, за да могат те по-добре да се прилепят върху клепача Ви.5. Ако случайно сте изцапали кожата си с лепило, напоете връхчето на клечка за уши с бебешко олио и внимателно почистете излишъка.
6. Ако искате изкуствените мигли да бъдат съвсем незабележими, нанесете тънкa очна линия или мазни, тъмни сенки за очи, като старателно покриете лепилото и основата на миглите.
7. Нанесете един-два пласта спирала, за да могат изкуствените мигли да се слеят изцяло с Вашите.
* Когато придобиете опит, можете да поставяте миглите и след като сте се гримирали и сте нанесли сенки за очи. Перфектен вариант са и изкуствените мигли "половинки", които се залепят само от средата до външния край на окото - те се поставят по-лесно, по-малко забележими са и придават издължена, бадемовидна форма на окото.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign