Красотата води до депресии

Красотата е дар от природата, но много често тя създава големи проблеми на хората, които я притежават. За един от главните недостатъци на красотата разказат холандски психолози.
Многобройни изследвания показали, че практически всички красиви хора имат един общ проблем. Той е особено характерен и забележим в ранната юношеска възраст. Става въпрос за повишен риск от развиване на състояния на депресия.
Специалистите са уверени, че атрактивните тийнейджъри са по-податливи на стрес и депресии. Това се дължи на неправилно възпитание и поведение.
Още от ранното детство родителите на красивите деца имат твърде високи очаквания, а детето израства под стрес поради страх, че няма да може да оправдае очакванията им. В допълнение с това, тези деца от най-ранна възраст осъзнават превъзходството си над останалите. В резултат на това при тях се появява гордост, която нарушава общуването им с връстниците им. Невъзможността да се разбират с другите и да се сприятеляват провокира появата и развитието на депресии.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign