Villa Kennedy - Луксозно имение в сърцето на Франкфурт

Както подхожда на най-богатия град в Европейския съюз (и финансова столица на Германия), Франкфурт изобилства от луксозни хотели. Повечето от тях обаче са разположени в района на панаира, гарата и ситито, тоест сред шума и трафика на градския център. На този фон Villa Kennedy е истински оазис на комфорта и спокойствието.
Този 5-звезден хотел, част от елитната верига Rocco Forte, се намира на другия бряг на река Майн, на броени минути от изобилието на заведения в Заксенхаузен и музеи в Музеумс Уфер. Напомня за старо извънградско имение, заобиколено от просторна градина и това не е случайно... Хотелът изниква около вилата на богатия местен индустриалец Шпейер, построена през 1904г. и следва нейната нео-готическа архитектура - островърхи кули, вътрешни дворове, колонади... Интериорът на новата част е по-модерен от този в оригиналната вила, в която между другото се намира просторният (над 320 кв.м.) президентски апартамент. Докато във вила Шпейер погледът е привлечен най-вече от дървените акценти - масивните греди на тавана, парапетите на стълбището, резбованите колони и прочие, то в по-новата част цари стил, който можем да определим като минималистичен лукс - мебели с изчистени линии и пастелни тонове, освежени от ярки цветни акценти. За комфорта на гостите се грижат достижения на техническата мисъл от рода на интерактивна телевизия с достъп до интернет и до програмите на повече от 40 канала. Помислено е и за най-дребни детайли, за които хотелиерите обикновено си спестяват разходите. Така например вратите са звукоизолирани, а ключът към тях е електронен с вграден транспондер, който Ви насочва към асансьора, за да не се лутате по коридора. Както и можете да регулирате не само климатика или осветлението, но и подовото отопление в банята.
На разположение на гостите на Villa Kennedy са италианският ресторант Gusto, разположен в централния двор, съседният JFK's Bar, прочут с най-скъпото мартини в Германия - нарича се JFK Martini и се приготвя от коняк Louis XIII и 40-годишно порто, цената му е 80 евро. В съседство се издига Villa Spa, истински храм на релакса, който разполага с басейн, хамам, сауна, джакузи, зали за масажи (тайландски, аюрведически и шиацу), фитнес салон, козметичен център и прочие.

Адрес: Villa Kennedy, Kennedyallee 70
60596 Frankfurt, Germany

Официален уебсайт: www.villakennedy.com

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign