7 Съвета за добро и слънчево настроение от сутринта

Тежко е да се събудиш "накриво"... Да се чувстваш зле в кожата си... Лошо настроение сутрин - какво може да е по-ужасно? Та то разваля целия ден! Често, благодарение на него се случва така, че нито в работата ни върви, нито в отношенията и комуникацията с околните. Вземете се в ръце, въоръжете се с един от способите да победите лошото настроение и посрещнете с усмивка деня!

Позитивен алтруизъм

Понякога да обичаш себе си става много по-лесно, ако изразиш любовта си към някой друг... Направете приятна изненада на любим човек... Кажете му няколко топли слова, пригответе нещо необичайно за закуска, оставете стрък цветя до леглото му или направете друго, което не е типично за вас. Доказано е, че радостта на другите, която Вие сте предизвикали е крайно "заразна".

Не оставайте без сладко

Шоколадовите бонбони надали са най-полезното нещо на света що се отнася до фигурата, но ако говорим за психиката, те може би са в топ 5 на "най-добрите приятели" на хубавото настроение. По-вкусен начин за производство на ендорфин и енергия като че ли няма ;) Само не се увличайте с количеството, за да не изпаднете после в депресия и самообвинения, че сте прекалили със сладкото. А ако се притеснявате, че няма да устоите пред кутията шоколадови бонбони, то тогава изберете десертче с фибри и натурален шоколад. 50г и доброто настроение е вече факт.

Бегом от депресията

Направете си експеримент... Ако усетите и наааааай-малкото приближаване на лошите мисли и Нейно Зло Величество, разплаканата г-ца Депресия, стегнете се, изправете се и...потичайте бързо на едно място! Моментално ще усетите прилив на добро настроение. Това се дължи на факта, че организмът реагира на физическата активност с произвеждането на ендорфин.Само не прекалявайте, при големи натоварвания този ефект се изпарява.

Хартиено самолетче

Седнете и напишете на един лист всичко, което Ви кара да се чувствате зле. Дори и, ако трябва да добавите в списъка разлятото кафе сутринта - напишете си прилежно домашното! След като свършите с това, прегънете листа на "лястовичка" и го пуснете да отлети през прозореца. Правейки това се опитайте да си представите как заедно с листчето, действително Ви напускат и проблемите.

Нарисувай ми овчица

Повечето хора не са равнодушни към детските рисунки или пък към снимките на мили животинчета. Нарисувайте си нещичко, без да се стараете...просто така, все едно сте на 4 годинки. Къщичка с коминче, слънчице, патенце...каквото Ви дойде на ум. Ако пък не Ви се занимава, просто разгледайте няколко позитивни снимки - усмихнати, весели деца, сладки котенца... Изборът е Ваш.

Смях до сълзи

Прочетете няколко вица или помолете някой (колега, приятел) да Ви разкаже най-смешния анекдот, който знае, после му върнете жеста. Още докато започнете да правите това, ще усетите как лошото настроение неусетно е напуснало кораба...

Направете нещо щуро!

Пуснете си детска, ритмична песничка или пък нещо "надъхващо" и я изтанцувайте! Ако трябва върху масата или бюрото! Вземете си дезодорант за "микрофон", метлата, вместо "китара" и си спретнете едно парти. Да... в първите 20 секунди (и най-вече докато четете това) ще се почувствате изключително глупаво, но повярвайте, има ефект!comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign