Актуалните тенденции в маникюра за сезон Есен/Зима 2010/2011

Ако трябва да говорим за трендовете в маникюра през сезон Есен/Зима 2010/2011, то трябва да обърнем внимание на:

1. Лунен маникюр - съчетание от два контрастни цвята, например черно и бяло. Полумесеца в основата на нокътя лакираме в единия цвят, а останалата част - в другия. Този вид маникюр е особено популярен сред звездите и модните среди. Дизайнерите предлагат и по-смели съчетания, като лилаво със златно, червено с оранжево и дори жълто със зелено. Ако миналата година тенденциите бяха да се спази естествения овал в основата на ноктите, то през този сезон полумесецът е обърнат.
2. Градиент ефект - има два варианта да направите този актуален за сезона маникюр. Единият е да се снабдите с 5 лака в една и съща цветова гама - от най-светлото до най-тъмното и да лакирате последователно ноктите на пръстите си. Другият вариант е да смесите две или повече контрастни краски, като прелеете цветовете още докато лаковете не са изсъхнали върху нокътя Ви.
3. Принципът на "доминото" - представлява маникюр, в който се редуват черно и бяло. Изборът дали ще лакирате ноктите си на лентички или шахматно остава само Ваш.Този вид маникюр стои изключително ефектно с ярки дрехи.
4. Металически блясък - не бъркайте металическия блясък с перления! Маникюрът, който е модерен този сезон представлява буквално нокти, като че покрити с тънък метален пласт. Златно...сребърно...бронзово...решете Вие.
5. Матов маникюр - най-модерният тренд за този сезон! Много фирми пуснаха на пазара специални лакове с мат ефект. За да сте в тон с модната тенденция изберете черно, тъмно синьо или наситено бордо, така мат ефектът се откроява най-добре.
6. "Дантелен" маникюр - изключително красив, но за съжаление почти неизпълним в домашни условия. Ако харесвате този вид маникюр и искате да сте безупречна, най-добре отидете при професионалист, който ще декорира перфектно ноктите Ви.
Що се отнася до формата и дължината на ноктите, тенденциите са: къс, леко заоблен маникюр, за по-смелите - съвсем остър. Дългите или квадратни нокти са вече в миналото.

Вижте още:

"Лунен" маникюр в златно и черно

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign