10 Причини да ядем ягоди за добро здраве

Ягодата е един от най-привлекателните и апетитни плодове, но освен, че е вкусна, тя е и особено полезна за Вашето здраве. Ето 10 любопити факти за ягодата, които може би не знаете...


1. Научно доказано е, че ежедневната употреба на ягоди укрепва имунната система!

2. Ягодите са едно отлично антисептично и противовъзпалително средство. Ягода потиска развитието на грипните вируси.

3. В ягодите има йод, който може да компенсира необходимото за организма количество в ежедневната храна и питайната вода.а.

4. Ягода е също така изключително полезна за диети, тъй като има ниска захарност.

5. Ако имате проблеми с отделителната система, бъбреците и пикочните пътища, се препоръчва да употребявате ягоди през цялата година. Най-добре е да се яде всеки ден не по-малко от 400 грама.

6. Ягодите - това са естествени диуретици!

7. Салициловата киселина,която се съдържа в този плод помага за намаляване на болките в ставите!

8. Ягодите се използват и при анемия. В 200 грама пресни ягоди се съдържат: 60 калории, 4.6 грама фибри, 0 грама мазнини, 1,2 грама протеин, 14 г въглехидрати, 28 мг калций, 0,8 мг желязо, 20 мг магнезий 38 мг фосфор, 54 мг калий, 1,4 мг селен, 113,4 мг витамин С, 35.4 мкг фолиева киселина, 54 IU витамин А.

9. Маската за лице от ягоди изсушава и лекува акне,а също така стяга порите на лицето.

10. Ароматният сок от пресни ягоди - това е най-добрият лосион! Той се изплозва за отстраняване на старчески петна и лунички.

Ягодите са очевидно богати на лечебни свойства, но те трябва да се съхраняват много внимателно.
На първо място трябва да помните, че ягодите не трябва да престояват дълго време в хладилника. Ако в тях има нитрати, след по-дълъг престой могат да станат канцерогенни. Специалистите съветват ягодите да се консумират в рамките на два дни, след като са обрани. Ако Ви се налага да ги съхранявате в хладилник, не трябва да ги миете, преди да ги поставите там.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign