Стоп-апетит: Ароматите, които ще Ви помогнат да отслабнете


Натурални, полезни и достъпни - навярно и във Вашата кухня има вкусни продукти, способни да Ви помогнат в борбата с излишните килограми.

Канела

Въпреки, че аромата на канела традиционно се асоциира с миризмата на меденки или щрудел от тиква, тази подправка Ви помага да се справите с глада за сладкиши, поддържайки нивото на кръвната захар стабилно (именно заради неговите "скокове" ние изпитваме вълчи апетит). Другото полезно свойство на канелата е, че ускорява обмяната на веществата. Добавяйте я към чай, кисело и прясно мляко, кафе, поръсете ябълките с нея, преди да ги запечете на фурна... Най-важното - използвайте пръчици канела, а не мляна, смесена с пудра захар.

Ванилия

Ванилията Ви помага да се справите с "шоколадо-зависимостта". Ако усетите, че Ви се прияжда много шоколад, бързо си сварете ванилов чай или запалете свещ с такъв аромат. Почти веднага ще усетите как желанието за сладко неусетно Ви е напуснало. Доброто настроение, което носи тази миризма е още един бонус.
Ако сте решили да подправяте сладкиши с пръчици ванилия, бъдете внимателни - изключително лесно се прекалява с дозировката.

Зелена ябълка

Ароматът на зелена ябълка ще Ви помогне да победите пристъпите на глад и желанието да изядете нещо калорично и вредно. Доста често консумацията на ябълки (особено кисели) способства подобряването на апетита, затова напомняме - свежите зелени ябълки се миришат, ако целта е да си спестите някоя излишна порция храна! ;)

Чили

Щипката млян червен пипер, въпреки разпространеното мнение, не разгаря апетита, а обратно - способства по-бързото засищане (препоръката да дъвчете старателно всяка хапка храна си остава в сила). Плюсът - съдържащият се в чилито капсаицин ускорява обмяната на веществата.

Мента

За да победите пристъпа на глад, без да се мъчите е достатъчно само... да измиете зъбите си с ментова паста. С ментовия чай по-добре внимавайте - ароматът успокоява, но консумацията на напитката подобрява апетита.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign