Как да се сдобием с пухкави, съблазнителни устни

Как да изглеждате по-млади и привлекателни? Достатъчно е да се грижите старателно за устните си - доказаха английски учени.
"Мимическите бръчки, появяващи се около очите са дребен проблем! Нищо не състарява една жена, така както изтъняването и намаляването обема на устните - категоричен е Дейвид Ган, изследовател в Unilever (най-големият концерн, в портфолиото на когото са марки като Dove, Pond's, Sunsilk, Axe). Ние доказахме, че за изтъняването и появата на бръчки около устните основно са виновни гените, а както е известно да се бориш с генетичната обусловеност не е проста задача. В нашия експеримент взеха участие 162 жени - продължава Дейвид - тези от тях, които не са забравяли да се грижат за устните си (използвали са козметични средства или са прибегнали до помощта на филъри) изглеждат в пъти по-млади от своите връстнички".
На изводите, направени от учени е трудно да не се повярва, още повече като погледнем към някои от най-красивите жени на планетата - Моника Белучи, Анджелина Джоли, Пенелопе Круз, Сфоия Лорен, които дълги години оглавяват всевъзможни класации за най-сексапилни хубавици на планетата и са известни със сочните си устни.

Ако смятате, че устните Ви не са достатъчно пухкави, то има няколко решения, на които можете да обърнете внимание:

Правилен макияж:

Много често това е напълно достатъчно, за да придадете на устните си съблазнителен обем.

* С помощта на червило

Като начало нанесете хидратиращ балсам, който подхранва нежната кожа и изглажда малките бръчици.. След това, по контура на устните нанесете коректор - той визуално добавя обем. Очертайте със светъл молив (изберете такъв оттенък, който е най-близко до естествения цвят на устните Ви, в никакъв случай ярък или по-тъмен) можете да ги уголемите леко излизайки на милиметър (не повече) от естествените им очертания. Започнете от центъра на горните устни като нарисувате своеборазно Х-иксче, след това прокарайте линия от външните ъгълчета към върховете, съединявайки с контура, който оформихте в средната част. По този начин, вие визуално ще приповдигнете външните ъгълчета на устните и ще им придадете обем. Избирайте хидратиращи или подхранващи червила в светли тонове, с искрящи, сияйни перлени частици - те създават ефект "влажни" устни. Не трябва да използвате прекалено тъмни нюанси, те придават на лицето излишна сериозност и подертават назолабиалните гънки. Не оцветявайте контура на устните с червило - движенията трябва да бъдат от горе на долу, започвайки от средата на устните.

* С помощта на блясък, увеличаващ обема.

Такива гланцове са своеобразна анти ейдж терапия. Гледайте в състава им да е включен колаген (поддържа структурата на клетъчната матрица), хиалуронова киселина (отговаря за интензивното хидратиране) и екстракти от пипер или мента (именно те обезпечават притока на кръв и правят устните по-пухкави). При постоянно използване на такива продукти, устните стават много по-изразителни и гладки, цветът им се подобрява, а малките бръчици около тях почти изчезват, тъй като в клетките се повишава производството на колаген. За най-добри резултати нанесете блясъка върху чисти, непокрити с козметични средства устни - препоръчват специалистите на марката Сlinique: когато се прилага върху червило или молив, неговата ефективност се понижава. Цветовете? Можете да изберете ярки, светли, но не и тъмни.

Филъри

Контурната пластика на устните е един от най-популярните методи в естетичната хирургия. Желанието да подобрите формата им, да увеличите обема им или да отстраните белезите, оставени от годините са основните мотиви, които карат жените да се подлагат на такъв вид интервенци.
Най-често дерматолозите и козметиците препоръчват инжекции с рестилайн (в неговата основа е хиалуронова киселина), ефектът от филъра е много натурален и не може да се забележи, че на жената ѝ е правена каквато и да било естетична корекция. Подобен (а според някои и по-добър ефект) има липофилинга със собствени мазнини, обогатени със стволови клетки. Но не трябва да се стремите да изменяте природната форма на устните, казват специалистите - доста често, лошите резултати, които сме забелязвали са свързани не с работата на лекаря, а със собствената, изкривена концепция за красота на пациентката, а така също и със "силиконовите устни" - перманентни филъри, които донесоха на много жени жестоко разочарование.

Съвети:

* Не пийте вода или други напитки директно от бутилката, избягвайте употребата на сламки - те могат да доведат до преждевременната поява на бръчки.
За вредата от пушенето със сигурност сте добре запознати!

* "Старайте се да гледате положително на всичко - негативните емоции и постоянното недоволство водят до висване на крайчетата на устните, а с времето и до тяхното изтъняване." - казва Пол Екман, автор на книгата "Психология на лъжата"

* "Когато украсявате устните си с червило, Вие искате да задържите погледа на хората върху тях, казвайки им негласно "Виж ме!" - споделя Моника Белучи. Но не забравяйте, че червилото стои добре само върху добре подхранени, меки устни.

* Кожата на устните по своя строеж прилича на нежната кожа на клепачите и също така е подложена на преждевременно стареене. Именно заради това съществуват множество средства anti-age "две в едно" - и за устни и за зоната около очите.

* Не забравяйте за гимнастиката, забавните упражнения ще придадат на устните ви обем, ще ви помогнат да заличите назолабиалните бръчки и да премахнете двойната брадичка:
- изпънете устните напред и леко отворете устата, така както правят рибките. Затворете и отпуснете устата. Повторете 10-20 пъти.
- изпънете устните напред и леко подухайте, така както правите, когато загасяте свещ. Отпуснете устните. Повторете 30-40 пъти.

Подробна информация за уголемяването на устните

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign