Как да изберем палто според фигурата?


Покупката на палто е важна, но и трудна задача, тъй като именно то е ключова вещ през зимата, ранната пролет и късната есен.
Ако вече сте се запознали с последните модни тенденции и сте определили цвета на бъдещото си палто, не бързайте да се отправяте към магазините! Връхната дреха не трябва само да бъде модерна, а най-вече да бъде подходяща за Вашата фигура.
Днес ще Ви помогнем да узнаете как да подчертаете преимуществата и да скриете недостатъците на тялото си с помощта на палтото.

Палто за дребничка фигура

Сладките дами-миньончета трябва да обърнат внимание преди всичко на дължината на палтото, което смятат да купуват. В дълга връхна дреха, дребничката фигура буквално изчезва, а съвсем късото палто не е най-удачният избор за студеното време. Поради това, Вашата ключова дължина е малко над средата на бедрата.
Визуално ще удължите фигурата си и с помощта на палто с висока талия и столче-яка. По-добре е да избягвате претрупаните с орнаменти връхни дрехи или тези с твърде големи копчета, широки, обемни яки и маншети.

Палто за пълничка фигура

Класическото палто с права кройка и акцент на талията ще балансира фигурата Ви и оптически ще Ви направи по-стройна.
Оптималната дължина, която най-много отива на този тип фигура е до коленете. Тъмните цветове зрително вталяват, но не трябва да се отказвате и от ярките тонове, използвани например в карето.
При покупката на палто изберете максимално семпъл дизайн от гладък плат, без "пухкав" ефект. Също така избягвайте външните обемни джобове и блестящите орнаменти.

Ако имате широки рамене

Вашата модна находка през този сезон е палтото с мъжка кройка и прав силует.
Реглан ръкавът и V-образното деколте зрително стесняват раменете, а от двуредното палто е най-добре да се откажете - то има обратен ефект. Също така е добре да избягвате и модерните през този сезон палта с подплънки и еполети на раменете, както и външните джобове в областта на гърдите.
Оптималната дължина за Вашата фигура е до средата на бедрата или до коленете.


Ако имате тесни рамене

Трндът милитъри, който е на път да се превърне в класика, е само за Вас!
Всякакъв акцент на раменете - буфан ръкави, подплънки и прочие са почти задължителни, когато избирате палтото си.
За да отвлечете вниманието от раменете си, можете да се спрете на вариант с широк колан или обемна яка.
Женственият двуреден модел с буфан ръкави и колан определено е много добър избор!


Ако имате широки бедра

Вашата основна задача е да отклоните вниманието от долната част на тялото си и максимално да акцентирате на горната, за да балансирате пропорциите. За тази цел особено полезни ще Ви бъдат различните декоративни елементи по палтото - например, асиметрична или пухкава яка, джобове на гърдите или бляскави орнаменти.
Откажете се от късите, вталени палта и изберете модел с висока талия и широка "пола".

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign