Доматената паста предпазва кожата

Креативните британски учени намазаха с доматена паста 23-ма доброволци, за да проверят дали червената смес предпазва от ултравиолетовите лъчи.
В края на краищата, британските учени са хора с въображение и чувство за хумор. Smiley Ангажирали се да докажат полезните свойства на антиоксидантите, те не се спират пред нищо Smiley . Стигнали и до ликопена - веществото, придаващо на доматите познатия ни червен цвят и отдавна известно със своите полезни, антиоксидантни свойства. Стигнали и решили да изпробват неговата практическа полза... За тази цел те намазали 23-ма доброволци с натурална доматена паста и ги облъчили с ултравиолетови лъчи. Резултатът бил 30% по-малки щети върху кожата! И всичко това, благодарение на ликопена! Това вещество се съдържа в пастата дори повече, отколкото в целите домати. Ликопенът не се произвежда от организма, но се нуждае от него, тъй като той разгражда мазнините и ни предпазва от вредните радикали. А сега, според мнението на учените, спасява кожата и от вредните ултравиолетови лъчи.
Когато прочетохме това съобщение, си казахме, че още по-голяма защита щеше да има, ако бяха намазали доброволците с глина, например Така, че не е нужно да се съобразяваме с резултатите от всеки един успешен експеримент и да ходим в солариума, намазани обилно с доматена паста Smiley но ще го имаме предвид, ако закъсаме със слънцезащитното олио Smiley

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign