" Още една капчица? " Всичко, което би Ви се искало да узнаете относно серумите

Серумите, затворени в семпли, медицински флакони предизвикват респект и може би мъничко страх заради "строгия" си вид. Но отдавна те са превърнали в неотменна част от набора козметични продукти, стоящи на тоалетките ни. Шарън Стоун, Дженифър Анистън и Пенелопе Круз във всички интервюта заявяват, че серумите са техните любими бюти-продукти, без които не биха изглеждали толкова младолики и свежи.
Нека разберем в какво се крие тайната на популярността и ефективността им:

"Това, което докторът предписа..."

"Дълго време серумите се използваха само в медицината, тъй като лекарите отдавна са разбрали, че този вид продукти имат изключително бърз терапевтичен ефект, благодарение на точността и скоростта на проникване. Но техният състав се считаше за прекалено активен, за да могат да се използват и в домашни условия. За щастие, в последно време отношението към серумите се промени." - обясняват специалисти, работещи за елитната козметична марка La Prairie.

Форма...

Дълго време експертите работиха над това каква точно трябва да бъде опаковката на този вид средства. Това бе сериозна задача - ефикасността на активните, скъпи съставки трябваше да бъде съхранена за по-дълъг период. Отговорът намериха буквално на една ръка разстояние - в лабораториите. "Запазването на стерилността, практически пълното отсъствие на достъпа на кислород и възможността за проникването на микроби наложи използването на флакон с дозираща пипетка - най-добрият начин за съхраняване на средства с високо съдържание на активни компоненти." - казват специалистите.

... и съдържание

Серумите съдържат активни компоненти във висока концентрация, които ефективно въздействат върху причините за възникване на проблема, както и върху неговите последствия. Най-честите използвани съставки са колаген, хиалуронова или фелурова киселина, чист витамин С или Е. Те даряват кожата със сияние, подобряват регенерацията на клетките и имат лифтинг ефект. Докато използвате такъв вид серуми не е необходимо да се отказвате от обичайния си овлажняващ крем. Най-добре е да съставите своя лична програма на грижа за кожата в зависимост от възникналия проблем, като имате предвид, че действието на серума с лифтинг ефект може да бъде подобрено с хидратиращ или повишаващ еластичността на кожата крем, а серумът, придаващ сияние - с възстановяващ крем.

Как да нанасяте серума:

* Обикновено 3-5 капки са напълно достатъчни.

* Нанасяйте продукта върху лицето и шията. Изчакайте няколко минути, докато серума попие напълно и продължете със следващите средства.

* Поради силната концентрация на активни съставки, хората с чувствителна кожа трябва да бъдат особено внимателни - за начало изпробвайте серума само на определен, малък участък от кожата.

* Желателно (но не и задължително) е серумът да бъде от същата марка, какъвто е и кремът.

* Нанесете продукта по масажните линии. Едно допълнение - дълбоко хидратиращите серуми могат да се прилагат върху кожата с леко потупване.

* Серумите с лифтинг ефект действат много по-ефективно, ако ги нанесете сутринта, когато всички процеси в организма се ускоряват.

* Препоръчва се използването на серум в курс от 28 дни (периодът на естествено обновяване на кожата). После можете да продължите да използвате серуми, но изберете средство с друг ефект.

 
Clarins Advanced Extra Firming Eye Contour Serum 20ml/0.7oz

Clarins Advanced Extra Firming Eye Contour Serum 20ml/0.7oz

Серум,  който изглажда бръчките около очите, елиминира подпухналостта и тъмните сенки и стяга клепачите, като повишава еластичността на фината кожа. Осигурява надеждна защита срещу свободните радикали и външните агресори. Предназначен за жени над 40 години.
Juvena Juvelia Firming Elixir Serum 30ml/1oz

Juvena Juvelia Firming Elixir Serum 30ml/1oz

Серумът от Juvena съдържа естествен протеинов комплекс от перли, който се бори срещу външните агресори и измененията на кожата в следствие хормоналните атаки по време на климакса.Повишава еластичността на кожата, елиминира пигментните петна и дарява лицето с естествено сияние.
La Prairie Cellular Anti-Wrinkle Firming Serum 30ml/1oz

La Prairie Cellular Anti-Wrinkle Firming Serum 30ml/1oz

Серумът с лифтинг ефект от La Prairie е обогатен с екстракт от ябълка и ретинол комплекс. Ефикасно елиминира бръчките, подобрява еластичността на кожата и повишава регенрацията на клетките. Подходящ за нощна употреба от жени със зряла кожа.
Guinot Serum Nutri Cellulaire Face Serum 30ml/1.05oz

Guinot Serum Nutri Cellulaire Face Serum 30ml/1.05oz

Серумът на Guinot е предназначен за жени с много суха кожа. Специалните компоненти насищат кожата с влага в дълбочина и я даряват със сатенено покритие и перфектна текстура. Използва се сутрин и вечер в продължение на един месец.
Obagi Professional C Serum 20% 30ml1oz


Obagi Professional C Serum 20% 30ml1oz 

Серумът е обогатен с 20% чиста аскорбинова киселина. Стимулира производството на витамин С и еластин, неутрализира действието на свободните радикали и осигурява на кожата надеждна защита и здрав, сияен вид.
Helena Rubinstein Collagenist V-Lift Instant Lift Serum Resculpted Contours 40ml/1.35oz


Helena Rubinstein Collagenist V-Lift Instant Lift Serum Resculpted Contours 40ml/1.35oz

Рескулптуриращият серум от Helena Rubinstein е истинско чудо! Стяга и възстновява младежкия контур на лицето, като в същото време елиминира видимите недостатъци по кожата - бръчиците, отпуснатите линии и леките, пигментни петна изчезват след 2 седмици употреба.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign