20 Хармонични цветови съчетания в интериора

Всеки сезон има своя палитра от цветови тонове. Във всяка от тях са включени всички основни цветове, но оттенъците са различни. Именно по тази тема е създадена известната теория "Цветовете на различните годишни времена". Тя се използва активно от визажисти и стилисти, подбиращи макияжа и тоалетите към различните типажи, а така също и от дизайнерите-декоратори: за създаването на хармонични цветови съчетания в интериора.
Главното правило: всички най-добри съчетания са ни подсказани от самата природа, а на нас просто ни остава да изберем това, което най-много ни допада.
За разлика от цветовите правила в макияжа и одеждите, за дизайна на дома не съществуват цветове, които да са абсолютно неподходящи в зависимост от годишните сезони. Важни са нюансите и общото впечатление, което създава интериора.

Избрахме 20 снимки на красиви интериори и създадохме за всяка от тях палитра от основните използвани цветови нюанси.

* Фонов оттенък (най-дългият участък от палитрата) - това по правило е цветът на стените.

* 4 допълнителни цветови нюанса: цветовете, избрани за детайлите в интериора (мебели, щори, завеси, настилки)

Как тези картинки могат да Ви бъдат полезни: Изберете тези от тях, в които фоновият цвят съвпада с този на Вашите стени и погледнете какви хармонични цветови съчетания можете да създадете.comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign