Кои литературни герои описват най-добре различните зодии

 
В началото е било Словото... след това се е появила Литературата. Всички най-гениални човешки мисли са записани в книгите. Те са извор на знание и прозорец към света. Много литературни герои са възприемани от нас, читателите, като живи, реални хора, а техните имена са станали нарицателни. Астролозите не са пропуснали този "малък" факт и съветвайки се със звездите са съставили кратък литературен хороскоп :)

Съгласно литературния хороскоп, мъжът Овен е Отело.

Той е ревнив до безумие. Половинката му трябва да избягва дори намек за изневяра, в противен случай целия първичен гняв на мъжът Овен ще се изсипе пред очите ѝ. Но ако тя не му дава поводи за ревност, то Отело ще бъде най-верният и внимателен партньор.

Жената Овен се асоциира с Дездемона
Вярна и постоянна в чувствата си дама, която често незаслужено е подозирана в измяна и предателство. Нерядко жената Овен е жертва на зли езици, на машинации от недоброжелатели и неблагоприятни обстоятелства. Но тя може да промени всичко това, ако внимателно се вледа в обкръжаващите я хора.

Астролозите наричат мъжа Телец - Дон Кихот.
 
Неговото благородство, великодушие и готовност за рицарски подвизи не знаят граници. Мъжът Телец е безкористен мечтател, който е способен да посвети целия си живот на измислените от него идеали или цели.

Жената Телец е типична Роксолана.

Тя никога не губи. Старае се да намери за себе си място под слънцето, при това най-доброто! Жената Телец никога не изоставя хората, които искрено обича и с любов се грижи за тях.

Мъжът Близнаци - почитател на любовните афери.
 
Поради това не е изненадващо, че наблюдателните астролози са го асоциирали с Дон Жуан.
Всички си мислят, че той самонадеяно руши моралните и религиозни норми, всички са убедени, че може да спечели сърцето на всяка жена стига да поиска. А всъщност, той просто не може да отказва...

Заради присъщото ѝ непостоянство, героинята на жената Близнаци е Мадам Бовари.
 
Около нея винаги има много ухажори. Тя е влюбчива и искрена в своите чувства, но доста често се оказва, че тя просто е избрала неподходящ обект за тях. Мадам Бовари е способна, пренебгревайки всички обстоятелства и видими факти отново и отново да попада в бездната на обърканата Любов, която я поглъща изцяло. Дали в крайна сметка ще ѝ провърви и ще направи правилния избор, зависи изцяло и само от нея. Мъничко здрав разум и поне малко постоянство не биха навредили на импулсивната Близначка.

Литературният образ, отговарящ на мъжа Рак е Иванушка-глупакът.
Той се стряска дори от скърцането на врата, но същевременно е готов да отиде и да извърши геройски подвиг. Мъжът Рак е добър анализатор, въпреки привидната си наивност, той умее добре да прецени всеки риск.

Жената Рак е съблазнителка, но ревнива и отмъстителна по природа, заради това астролозите са я асоциирали с Медея.

Тя примамва мъжете, но преди да се хвърлят в пламъците на огнената ѝ страст, тя трябва добре да преценят дали ще съумеят да отговорят и задоволят всичките ѝ изисквания, в противен случай разочарованата дама Рак изобщо няма да ги пощади.

Мъжът Лъв е истински Крали Марко!

В него бушуват сила и страст, той винаги получава това, което иска, независимо от цената - целта оправдава средствата. Достатъчно е само да повярва в дадена идея и ще ѝ бъде верен до край.

Жената Лъв е безстрашна като Скарлет.

На каквито и изпитания да я подложи животът, тя ще премине през тях с високо вдигната глава и непременно, рано или късно ще постигне това, към което се стреми.

Девите са създания на Любовта.

Ето защо мъжът Дева е Ромео, а жената Дева - Жулиета.
През целия си живот те обичат истински само един човек. Любовта им е искрена, всеотдайна, романтична и те ѝ се отдават с цялото си същество. А ако съдбата ги раздели с любимия им, те никога няма да потърсят негов заместник. "Човек може да обича само един път в живота си" - считат Ромео и Жулиета.

Везните, както мъжете, така и жените, притежават забележителни детективски умения. Ето защо мъжът Везни е асоцииран с мосю Поаро, а жената Везни с мис Марпъл.


Поаро се отличава с добре оформен светоглед. За него е изключително важно да живее в съгласие със собствената си съвест, даже ако това противоречни на общоприетите норми.

Мис Марпъл е добра по душа дама. Тя не търпи несправедливостта и поради това прави всичко възможно, справедливостта да тържествува.

В Скорпиона има нещо дяволско и мистично.
 
Ето защо Скорпионът е асоцииран с Дориан Грей, а жената Скорпион с Дама Пика.
Дориан е истински изкусител и, неговият обаятелен глас може да Ви омае неусетно и Вие да се превърнете буквално в мушичка, хваната в паяжина. Мъжът Скорпион притежава изтънчен чар и огнен темперамент, изключително любопитен е, поради това често е наричан развратник. Но всъщност зад цялата тази похотлива натура се крие човек, изпитващ страх от това да бъде отблъснат и нехаресан.

Дама Пика е фаталната жена.
 
С жената Скорпион никога не е скучно, защото тя винаги е различна. Тайнствена, загадъчна и абсолютно непредсказуема, тя съчетава в себе си нежността на всички майки и страстта на всички любовници по света, мъдростта и безумието, детската наивност и опита, жестокостта и верността. Тя е и ангел и дявол, огън и ледена вода, ухае на мускус и тамян...

Мъжът Стрелец - Робин Худ

Бестрашен боец, винаги уцелващ десятката. Храбър човек, борещ се за справедливост. Ако някой посмее да обиди дамата на мъжът Стрелец, тежко му и горко.

Жената Стрелец - Есмералда

Добро, мило, ласкаво и нежно създание, в което няма как да не се влюбиш. От многобройните си ухажори тя винаги избира най-красивия, но за съжаление, често се случва той да не е най-достойният за това.

Мъжът Козирог често е асоцииран с Херкулес.
 
Той е човек, способен да отдаде целия си живот, за да възтържествуват мира и спокойствието. Козирогът е със силно чувство за дълг и е изключително верен.

Жената Козирог е Красавицата от приказката за "Красавицата и Звярът".

Тя е добра, вярна и любяща жена, изпълнена със спокойствие. Жената Козирог е чудесна майка и домакиня, даряваща любимите си хора с много топлина, внимание и разбиране.

Мъжът Водолей е асоцииран с Евгений Онегин.
 
Той е отегчен от светския живот човек. Често му е скучно, самотно и тъжно. Голяма част от живота му преминава като в сън - в измислената от него реалност, а когато най-накрая се разсъни, осъзнава че е пропуснал най-важното и се е разминал с истинското щастие.

Жената Водолей е Татяна Ларина

Искрено момиче с чиста душа. Ако успее да се съвземе след несподелена любов, тя може да се превърне в истинска светска лъвица в целия ѝ блясък. Способна е без угризения да разбие десетки мъжки сърца, оставайки до край вярна на истинската си любов.


Мъжът Риба е Ихтиандър.
 
Той може да живее само в собствената си среда, където всичко му е близко, познато и скъпо. Изключително трудно му е да се приобщи към непознато обкръжение и обстановка.

Жената Риба е бунтарка по природа затова и астролозите са я нарекли Вечната Амбър.
 
В нея бушуват силни страсти и тя е в състояние да посвети целия си живот, пренебрегвайки всичко и всички, само за да бъде с човека, на когото е посветила сърцето си.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign