Мезотерапия при косопад и излишни килограми

Благодарение на непрекъснатото развитие на технологиите и откриването на все по-ефикасни продукти, мезотерапията търпи усъвършенстване. Известно е, че методът се прилага и с терапевтична цел, но сега ще акцентираме върху ефекта му в областта на красотата.

"Мезотерапията се прави на лице, шия, ръце, разяснява д-р Ана Пейкова от Центъра за естетична медицина и козметика "Дерма Елит".- Популярен метов в Европа е инжектирането на хиалуронова киселина в областта на деколтето, тъй като фините ивици, които се появяват там при фотоувредена и по-зряла кожа, се повлияват много добре. Препоръчва се още при косопад, за разграждане на мастни натрупвания в областта на корема и ханша, при двойна брадичка."

Инжектират се различни продукти в кожата в зависимост от проблема

Мезоотерапията се прилага само от лекар, който трябва да прецени какъв продукт да инжектира и на каква дълбочина - в епидермиса, дермата или в хиподермата. Продуктите са разнообразни, както и техниките на инжектиране. При по-млада кожа повърхностно се вкарват коктейли с витамини и микроелементи. При дълбоко инжектиране се използват гелове с хиалуронова киселина. Този вид мезотерапия се прави в горната или средната дерма и е подходящ за по-зряла и фотоувредена кожа, с понижен тонус и загуба на еластичност.
"Има продукти, които минават в групата на мезолифта и не само хидратират кожата, но и активират фиброобластите - клетките, които произвеждат колагенови влакна. Видът мезотерапия определя колко пъти трябва да се прави. Когато се инжектират коктейли с витамини в по-млада кожа, периодът е по-кратък - през 2-3 седмици се правят 3-4 процедури. Ако се вкарва хиалуронова киселина, интервалът от време е по-голям. При всяка мезотерапия трябва да се направи пакет от 3-4 процедури. Не може да се очаква да има ефект само от една", споделя опита си д-р Пейкова.

Мезотерапия с лифтинг ефект

Прави се със спезиален инжектор за еднократна употреба, който прецизно дозира хиалуроновата киселина. Иглите са със специален силиконов лубрикант, което осигурява неколкократно инжектиране, без да се променя отротата им. С такъв инжектор се прави процедура за подмладяване на кожата Restylane Vital. Инжектира се гел със стабилизирана хиалуронова киселина от неживотински произход. Необходими са 3 процедури в 3 поредни месеца и след 6 месеца се прави поддържаща процедура. Ефектът е продължителен, но не е пермаментен. Зависи и от типа кожа.

Мезотерапия за отслабване - аналог на липосукцията

Прави се с различни коктейли, които разграждат мастните клетки и клетъчната стена. Инжектирането е локално, дълбоко в хиподермата. Ефектът настъпва след 4 процедури, които се редуват през 20 дни. Резултатите са доказани в областта на паласките, бричовете и корема. "Някои от пациентите идват веднъж в годината и правят по 4-6 процедури, разказва дерматоложката. - Други, които спортуват, правят само 1-2 поддържащи терапии. Добри резултати дава и мезотерапията при двойна брадичка, която се е образувала вследствие на натрупана мастна тъкан. Друга насока на метода е при косопад, като се инжектират подходящи продукти директно в скалпа. Благоприятно се повлияват хора, на които им оредява косата на психическа основа - стрес. Но когато причината е заболяване, например атрофия на космения фоликул, ефектът не е осезаем".
С мезотерапия могат да се третират долен и горен клепач, тъмни кръгове под очите, гънките около устните. Лекарят трябва да избере какъв вид мезотерапия да направи и с какъв продукт. Има продукти с лифтинг ефект, друга са с хидратиращ, трети са с анти ейдж. Преди инжектирането се нанася анестетичен крем, а след това се използват фотозащитни продукти. Мезотерапията може да се съчетава с други козметични процедури, но пациентът не бива да се излага на слънце. Затова е по-подходящо, особено при по-тъмна кожа, процедурите да се правят в късна есен или през зимата.

Прочетено за Вас от списание "За жената"

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign