Топ 5 Жени-модели с пищни форми

Както вече бяхме писали, слаботелесните манекенки отиват в миналото. На мода идват далеч по-пищните жени с изкусителни форми.(виж Модата налага нов еталон за женска хубост)
В най-престижните ревюта в различните Седмици на модата бяха показани тоалети, подходящи дори и за пълни дами. Даже Джон Галиано и Жан-Пол Готие включиха в haute couture колекциите си дрехи, предназначени за жените, чиито мерки са много далеч от 90-60-90. Днес ще Ви представим няколко известни жени-модели, които изобщо не приличат на Кейт Мос по телосложение.

В 21-ви век "непоклатимата" идея, че моделите са високи, практически слаботелесни създания с безкрайно дълги кльощави крака, призвани да компенсират "отсъствието" на гърди, се разклати. Най-накрая светът е готов да признае, че истинската красота не се крие в болнавия вид. Представяме Ви няколко жени, които са постигнали успех не въпреки, а БЛАГОДАРЕНИЕ на своите форми.

Лизи Милър
(Lizzie Miller)

Тегло: около 80 кг
Миналата година снимки от американското списание Glamour, на които бе запечатана plus-size манекенката Лизи Милър с всички пищни извивки на своето тяло, обиколиха целия свят. Изображенията предизвикаха фурор, тъй като "нестандартната" моделка бе представена почти гола, а фотографиите не бяха претърпели никаква обработка. Благодарение на своята смелост Лизи стана истинска героиня в Интернет, а редакцията на списанието бе залята с възторжени писма от различни почитателки, радващи се на това, че най-сетне на страниците на лъскаво издание се бе появила снимка на "истински красива жена".
От този момент, Лизи се появи и в новия сайт VOGUE Curvy, посветен на пищната красота, участва в ревю в Ню Йоркската Седмица на Модата и започна актьорска кариера.
Цитат: "Когато порастнах се научих да обичам тялото си такова, каквото е... всяка негова извивка ме радва!"

Уитни Томпсън
(Whitney Thompson)
Тегло: около 75кг

 За разлика от много pluse-size модели, Уитни Томпсън е била слабичка тийнейджърка и е работила като манекенка в родната си Флорида. Като по-голяма, тя наддала значително, но смело взела участие в популярното ТВ шоу America's Next Top Model и... станала първата пълничка участничка, която е спечелила конкурса!
Победата донесе на Уитни не само известност, но и изгоден договор с козметичния гигант CoverGirl. След това последваха фотосесии за модни издания, редовни интервюта за медиите и участие в рекламните кампании на Converse, Saks Fifth Avenue и други известни брендове. Освен това, Уитни е и активна участничка в националната асоциация за проблеми с храненето.

Цитат: "Не е задължително да се разболеете от анорексия, за да бъдете красива и успяла жена!"

Кейт Дилън
(Kate Dillon)
Тегло: 81кг

 През 90-те години победителката в конкурса Elite Model Look бе призната за "новата Синди Кроуфорд". За да се поддържа слаба и стройна като Синди, на Кейт се наложило буквално да се умори с глад, тъй като природата я е дарила с пищни форми по рождение. Нейната диета се състояла от... два пакета цигари на ден, но Кейт е имала цел - да се побере в мечтания размер 6. Резултатът бил предсказуем - тежка анорексия, проблеми със здравето и за финал прекъсване на модната кариера. Случилото се било достатъчно за красавицата окончателно да се откаже да се бори с природата.
Постигнала хармония със себе си, Кейт се връща в бизнеса пълничка, но доволна и спокойна и изключително бързо става много по-популярна, отколкото по времето, когато е била слаба и безжизнена. Реклама за Gucci и Liz Claiborne, редовни снимки за Vogue, работа с известните модни фотографи Патрик ДеМарсел, Марио Тестино, Ричард Ейвидън и Хелмут Нютън... офертите просто са засипали хубавицата. Днес, Кейт е една от най-известните модели в свет и работи с брендове като Marina Rinaldi и Elena Miro.
Цитат: "Напълно вярвам, че нито размерът на тялото, нито гримът са нещата, които правят една жена красива и сексапилна. Сексапилът се крие в хармонията - в това да си в мир със себе си и да се харесваш!"

Кристъл Рен
(Chrystal Renn)
Тегло: около 81кг

 Когато представител на агенция за модели обещал на склонната към пълнота Кристъл, успешна кариера, ако отслабне, тя започнала да намаля теглото си като обладана от зъл дух... Случилото се превърнало в отличен материал за последвалата автобиография под названието "Гладната", в която разказва за годините, през които е боледувала от тежка анорексия, за загубата на косата си, благодарение на тежка диет и за многочасовите занимания със спорт и то всеки божи ден. Демоничните натоварвания в крайна сметка дават своя резултат: 49кг при височина 175 см... За щастие се намесват лекари, които категорично забраняват на Кристъл да продължава с нездравословните диети и мъченията над тялото й. Тя се подлага на специално лечение и както по всичко изглежда на модната й кариера окончателно е поставен кръст... Да, но се оказва точно обратното...
Появявайки се нв края на ревюто на Жан-Пол Готие, под ръка с дизайнера, пълничката Кристъл предизвиква същински фурор! Следват фотосесии за престижни, луксозни издания, участия в рекламни кампании на Chanel, Dolce & Gabbana, Mango, H&M, както и в много ревюта. Благодарение на закръглените си форми Кристъл Рен се превръща в истинска звезда в модния свят, което така и не се е случило по времето, когато е била слаба. Чаровницата толкова се гордее с тялото си, че когато фотограф на известното списание Glamour подлага на обработка снимките й, тя веднага възроптава и демонстрира истинските си снимки.
Цитат: "Нормалното телосложение днес се счита за "наднормено тегло". Това е абсолютна смешка! Всички ние добре знаем, че дори и най-слабата девойка може да бъде също толкова нещастна, колкото и най-дебелата. Ние добре знаем до какво води ужасната необходимост да следиш постоянно за калориите. Ние - това сме всички жени, които сме решили да не се побъркваме в името на една извратена кауза!"

Еми Мелиса Арънсън
(Emme Melissa Aronson)
Тегло: около 88кг

 Високата американка е първата plus-size модел, получила международна известност. Навремето, когато Еми работила в рекламна агенция, се сблъскала с проблем - било невъзможно да се намерят манекенки с пищни форми. Тогава тя решава сама да позира за фотосесията, смелостта й полага не само началото на блестяща модна кариера, но и се превръща в повратна точна за модната индустрия.
Пълничката девойка пожънала огромен успех, тъй като била първият модел с форми, далеч от тогавашния "Туиги" стандарт. В своята родина, Еми става пример за подражание на много жени и през 1999г. е титулована за "Най-важната жена в Америка". Сред най-впечатляващите моменти от нейната кариера са многомилионен коктракт с марката Revlon, признание като една от най-красивите жени в света, по анкета, проведена от списание People и производство на кукли с нейната външност. Днес тя е телевизионна звезда и автор на книги, помагащи на жените да повдигнат самочувствието си. През 2007г. й е била поставена страшна диагноза - рак, но Еми се справя с болестта "най-вече, заради дъщеря ми". Наложило се да претърпи химиотерапия, вследствие на която отрязва разкошните си руси коси.

Цитат: "Най-важното, на което се научих през това време - на каквито и изпитания да Ви подлага живота, бъдете сигурни, че ще се справите!"

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign