Пачуърк - свеж интериор с малко средства


Красив, свеж интериор с малко средства - това е мечтата на всяка домакиня. Въпреки че вариантите да обновите дома си с минимален разход на пари са много, днес ще обърнем специално внимание на един от най-популярните методи - реновация на жилището с помощта на техниката пачуърк.
Какво представлява тя и откъде идва?
Казват, че родината на този начин на шиене е Англия, а началото на пачуърка като стил е през далечния XVIIIв., когато на британския полуостров е започнал масов внос на чудни индийски тъкани. Тъй като тези платове са били много скъпи, те са били привилегия само на богаташите. Бедните шивачи, изпълняващи поръчките на знатните господа старателно запазвали неизползваните остатъчни парченца и впоследствие ги пришивали едно за друго, като по този начин създавали пъстроцветни покривки, завеси или покривала за собствените си домове с идеята да внесат малко лукс и в своя живот. Patchwork - от английската дума "patch" - кръпка, парче и "work" - работа. Въпреки "бедното" начало на този стил, днес той е изключително популярен не само в модата, но и в областта на интериорния дизайн. Изработват се тапети, имитиращи закърпени едно за друго разноцветни парчета, килими, пана и всякакви други аксесоари и пособия за дома.
Всяка жена може да внесе свежест в жилището си като даде свобода на фантазията си и сътвори нещичко сама. Можете да освежите стария диван, табуретките, скриновете или леглата. Представяме Ви няколко зареждащи с позитивно настроение идеи, от които можете да се инспирирате или копирате:


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign