Петте типа флирт

"Вие сте привлекателна, а аз съм изключително атрактивен, нужно ли е да губим повече време в излишни приказки?" - въпреки фактът, че в наши дни този тип флирт има доста поддръжници, учените са успели да разграничат още 4 типа на "стрелкането с очи".

Изследователският екип на Канзаския Университет, начело с Джефри Холъм, анкетира над 5 000 човека, за да анализира тяхното поведение при среща - стилът на флиртуване и общуване. Учените така и не са разграничили чисто женски или чисто мъжки тип флирт, тъй като в основата на тяхната класификация лежи изключителната особеност на комуникацията.

Джефри Хол се надява, че след като осъзнаят своята принадлежност към един или друг тип, хората ще могат по-лесно да избягват грешките, допускани в миналото и не на последно място, ще успеят по-лесно да открият своята идеална половинка.

Тип №1 Флирт със сексуален подтекст

Любовта от пръв поглед определено не е позната на хората, принадлежащи към този тип: по правило те се интересуват предимно от възможността да бъдат сексуално интимни с обекта на своето внимание. Често, още на първата среща или дори няколко часа след запознанството те пристъпват към тази решаваща част. Огромна част от хората, флиртуващи по този начин са изключително привлекателни, а ако случайно сексът им допадне, те могат да имат силна емоционална връзка с партньора си. Рядко хората от тази група са възприемани сериозно - техните първични сексуални намерения са прекалено прозрачни по време на флирта.

Тип №2 Традиционен флирт

Тези, които предпочитат този тип флирт са любители на класическите взаимоотношения, в които мъжът обезателно трябва да е силната фигура, а жената слабата. Правото да направи първата крачка по подразбиране принадлежи на мъжа. Жената в никакъв случай не може да си позволи подобна самоинициатива и заради наложената от възпитанието си пасивност, тя често изпитва проблеми с привличането на внимание към собствената си персона. Мъжете от този тип предпочитат да се сближат с жената дори не толкова, за да я ухажват, колкото, за да проявят приятелско внимание. И мъжете, и жените, влизащи в тази група са по-скоро интроверти - сдържани, педантични и лаконични. Може би с тях не е толкова лесно да се общува, но те са много добри съпрузи, готови да предадат семейните традиции на децата си.

Тип №3 Вежлив флирт

Основна черта на хората, предпочитащи този тип флирт е идеалното, безукорно поведение. Отличителните особености на вежливия флирт са съзнателното избягване на сексуален подтекст и запазването на дистанция в процеса на общуване. Въпреки фактът, че именно на тази група хора най-трудно им се отдава да създадат интимен контакт с противоположния пол, точно те най-често се чудят защо изобщо са необходими такива "глупави" игри, след като крайната цел е една и съща.

Тип №4 Сериозен флирт

За хората, предпочитащи този тип флирт са важни установяването на емоционална връзка с партньора и дълготрайните, сериозни намерения. Затова, може би не е чудно, че голяма част от хората, флиртуващи по този начин са жени. Някои от тях започват да обмислят какъв да бъде цветът на сватбената им рокля и как ще се казват децата им буквално дни след запознанството, с което стряскат и отпъждат мъжете.

Тип №5 Флиртът като игра

Хората, които флиртуват игриво, изключително рядко имат сериозни намерения към лицето, с което общуват в този момент. Те получават удоволствие от самия процес - за тях няма значение къде, с кой и защо флиртуват - главното е да погалят егото си и да почувстват собствената си значимост. В тази група попадат, така наречените Дон Жуан-и, за които количеството е по-важно от качеството.


Учените от Канзаския Университет твърдят, че дори хората, които всеки път флиртуват по различен начин все пак имат конкретно предпочитание към даден тип флирт.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign