Морски съкровища за красота и здраве

Морето е неизчерпаем източник на вечна младост. То помага за съхраняването на красотата и здравето на нашите тела, благодарение на уникалните си свойства. Морският въздух е богат на минерали и стимулира обмяната на веществата, а солената вода успокоява и пречиства кожата. Крайморският климат подсилва имунната система и зарежда целия организъм с енергията на младостта и здравето. Истински извор на красота са водораслите, които успешно се борят с целулита и мастните депа. За да внесете в живота си прекрасните дарове на морето не е задължително да събирате куфара и да се отправите на пътешествие (въпреки че това е примамлива идея), можете да внесете тези богатства и у дома :)

Морска сол

В морската сол се съдържа пълен комплекс от минерали, благоприятно въздействащи на нашия организъм. Те успокояват кожните възпаления и повишават нивото на влага в кожата. Достатъчно е един път седмично да вземате вана с ароматна морска сол (продава се в аптеките), но за не повече от 15-20 минути. Направете си приятен релаксиращ сеанс: пуснете си хубава, успокояваща музика (или звуци от плискането на морски вълни по брега - такива можете да намерите ТУК) и запалете свещи с правилно подбрани аромати. Легнете във ваната и си представете, че се намирате на брега на безкрайно, чисто море, а всички Ваши проблеми са останали далеко-далеко. Отпуснете се и освободете мислите си от всички дразнещи всекидневни битовизми и задължения. Когато направите всичко това, тялото Ви ще поеме и усвои много по-бързо благотворните съставки на морската сол, кожата ще се регенерира и организмът Ви ще отдели токсините. След такава релаксираща процедура обезателно вземете душ, загърнете се в затоплен пухкав халат и си полежете малко в леглото. Веднага ще се почувствате бодра, отпочинала и заредена с позитивна енергия. Този сеанс е особено подходящ за дами, изложени на постоянен стрес и е чудесно средство за релаксация след труден и тежък период.

Водорасли

Тъмно-зелените водорасли са изключително полезни за организма. Те доставят на тялото ни така необходимия йод и множество разнообразни минерални вещества, аминокиселини, витамини и фибри. Освен това водораслите са способни да преобразят фигурата, те помагат да се избвим от "портокаловата" кожа и натрупаните мастни депа. Ваната с морски водорасли нежно отстранява мъртвите клетки и способства за премахването на токсините от тялото, създава усещане за свежест и комфорт и засилва кръвообращението. Обвиването с водорасли е идеално средство за борба с целулита, както и чудесна превантивна мярка срещу неговата поява. Обезателно включете в менюто си морско зеле, тъй като то съдържа голямо количество витамини и минерални вещества, стабилизира микрофлората на червата и стимулира метаболизма. Освен това морското зеле е бедно на калории и поради тази причина се включва особено често в различни диети.

Глина

Морската глина е особено ценен природен продукт, който пречиства кожата, отстранява натрупаните на повърхността ѝ мъртви клетки, абсорбира излишния себум и отпушва порите. Бялата глина е универсална, в съчетание с билков мед и натурално прясно мляко тя е истински дар - стяга кожата и я дарява с младежки блясък и красота. Синята и зелената глина, макар и по-малко популярни са с изключително благотворно въздействие върху организма - процедурите с тях действат благотворно срещу артрит, ревматизъм и други ставни и костни заболявания. Глината подобрява кръвообращението и обмяната на веществата в клетките на кожата, подобрява изглаждането на бръчките. Преди да я използвате, обезателно проверете дали сте алергична - за целта нанесете малко количество от вътрешната страна на лакътя и след около 5 минути вижте дали кожата не е зачервена, ако всичко е наред, смело включете този морски дар във Вашите процедури за красота и здраве.

Морска вода

Водата ние необходима не само като средство за консумация, но е полезна и за нашата кожа, нокти и коса. Без необходимата хидратация кожата повяхва и старее, а ноктите и косата стават безжизнени и чупливи. Морската вода не може да задоволи жаждата ни, но тя може да "напои" организма ни с полезни микроелементи: магнезий, йод, калий и калций.
* Ако си направите хидромасаж с морска вода ще подобрите кръвообращението и еластичността на кожата.
* Горещите морски пари възстановяват водния баланс в организма и насищат кожата ни с кислород.
* Ваната с морска вода извайва тялото, освен това действа благотворно на сухата и чувствителна кожа.

Водата е източник на живот, здраве и красота, а морската вода, благодарение на своите уникални свойства е два пъти по-полезна за организма от обикновената, питейна вода.

И един скромен подарък от нас за всички вас:

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign