Някои от най-странните модели обувки за сезон Пролет/Лято 2011

Пеперудки, житни класове и нежни листенца, странни като форма подметки и токове, пъстри платформи, панделки, шарени ленти, пайетки.... колекциите за Пролет/Лято 2011 ни накараха да се замислим какво точно ще бъде модерно през идния сезон. На Вашето внимание - някои от най-странните модели обувки, сътворени от дизайнерите за предстоящото топло полугодие.

В страните от изтока хората вярват, че ако видиш пеперуда те чакат дни на щастие. Новият креативен директор на Alexander McQueen Сара Бартън се е постарала прелестните, пърхащи създания да са винаги с нас. В колекцията за Пролет/Лято 2010/2011 дизайнерката е представила сандали, украсени с декоративни елементи под формата на пеперуди и житни класове.

 Lanvin

 Dries Van Noten
 Fendi

 Yves Saint Laurent

 Marni

 Nina Ricci
 Rick Owens
 Dior

 Prada

"Пролетно-лятната" муза на дизайнерите, работещи за PRADA стана иконата на 30-те години - танцьорката и певица Жозефин Бекер. "Настъпи времето, когато да сме смели" - заяви главният дизайнер на бренда. "Ето защо дадохме свобода на въображението си" - и наистина новите модели са нетипично екстравагантни за иначе консервативния бренд.

 Louis Vuitton

 Missoni

Джон Галиано украси обувките с разноцветни ленти, а Албер Елбаз с метални детайли. Марк Джейкъбс почерпи вдъхновение от културата и природата на Африка. Диви животни - тигри, жирафи и зебри красяха не само роклите и блузите на Louis Vuitton, но и обувките, чиито токчета приличаха на копитца :)

 Rodarte

Дали дизайнерите са мислели за практичността, когато са създавали новите обувки? Надали... ;) Трябва да признаем, обаче, че моделът с червени ленти на Dior наистина ни хареса :)

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign