Интериорни идеи: Арт декорация на тавана

Артистично декорираният таван е идеална украса и може да се каже чудесна илюзия в интериора.
Стремежа да украсява таваните на помещенията се е появил у хората още от най-древни времена. Достатъчно е да си спомните за примитивните пещерни рисунки, египетските йероглифи и гръцките орнаменти, красящи сводовете на различни храмове. Следват уникалните, абсолютно изумителни фрески на Микеланджело и картините от епохата на Ренесанса.
Времето тече... технологиите се променят и усъвършенстват. Човекът се е научил не само да украсява тавана, но и да превръща тази част от помещението във функционален елемент от интериора. Така и са се появили художествено декорираните тавани. Те съчетават необикновения разкош с чудесното приложение. Декорирания таван придава на цялото помещение необикновено очарование и визуална представа за по-голямо пространство, но също така и прикрива неравностите на повърхността.
Днес най-използваните техники за такъв вид украса на тавана са фотопечатите с голяма резолюция - не по-малко от 1440 dpi и разбира се, рисуването с помощта на екологично чисти бои.
Ако имате късмет да попаднете на талантлив художник, той може да превърне Вашия таван в изящно произведение на изкуството. Особено популярни са и картините или изображенията, създаващи 3D ефект.
Днес Ви предлагаме да разгледаме няколко прекрасно декорирани тавани:


comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign