6 Ефикасни маски срещу мимически бръчки

Ранната поява на бръчки може да бъде предизвикана от различни фактори, но в днешно време най-често срещаните вредители са стресът, резките промени на климата, въздействието на слънцето и декоративната козметика, замърсеният въздух и неправилното хранене.
Мимическите бръчки разстройват много жени - все пак ние сме емоционални създания и не можем да изразяваме чувствата си с каменно лице! За съжаление, кожата "запомня" често повтарящите се гримаси и в резултат се появяват добре познатите, омразни бръчки - около очите, устата и на челото. Съществуват няколко лесни маски, обаче, които могат да ни помогнат да се справим с тях - например маската с грейпфрут, която има и приятен избелващ ефект:

1. Изцедете сока от половин или 1/4 грейпфрут, смесете го с натурална, гъста сметана, 1 ч.л. морковен сок и 1 с.л. ориз на брашно (стрийте ориза в мелачка за кафе).
Получената смес се нанася на лицето, покрива се с тензух и след 1/2 час се отмива с хладка вода. Напръскайте лицето с минерална вода и оставете да попие.

2. Маската с яйчен жълтък и брашно подхранва и изглажда повяхналата кожа. 1 с.л. брашно се разтваря в минерална вода до консистенцията на гъсто кисело мляко, след което се смесва с жълтъка. Сместа се нанася на лицето за 20 минути, а после се отмива с минерална вода, в която сте капнали няколко капки лимонов сок.

3. Сусамовото масло е чудесен помощник срещу мимическите бръчки. Леко го загрейте и го втрийте по масажните линии на лицето ("спираловидно", без да натискате прекалено или дърпате, а в зоната около очите само с потупващи, леки движения!). Покрийте с топла кърпа или тензух (като си оставите място за дишане) полежете за около 1 час и премахнете остатъка (ако има такъв) с помощта на чиста, мека кърпа.

Бръчки на челото:

Бръчките по челото са проблем за много жени. Да ги отстраните не е от най-лесните задачи, особено, ако сте свикнали често да повдигате или бърчите вежди, но не е и невъзможно.
Можете да използвате няколко маски, които се нанасят както върху челото, така и върху цялото лице и шия. Например:
4. нанесете за 20 минути смес от 1,5 с.л. течен билков мед и морковено пюре (1 ч.л.), покрийте с кърпа и след като отреденото време изтече, изплакнете с топла вода.

5. Друга, добре въздействаща на кожата маска е тази с белтък и сметана. Разбийте белтъка на сняг и го смесете с 1 с.л. натурална сметана. Нанесете сместа върху лицето за 30 минути и след това изплакнете първо с топла, а след това със студена вода.

Следващата маска е изключително ефикасна срещу мимически бръчки и резултатът е забележим веднага след нанасянето й, но някои от основните активни съставки се намират трудно в България... И все пак, ако имате късмета да ги откриете, не пропускайте да я изпробвате!

Парафино-маслена маска срещу бръчки по челото

За целта е нужно да смесите прасковено и какаово масло по 10г от всяко, цетацеум (спермацет, китова мас) - 3г, козметичен парафин - 7г. Поставете всичко в огнеупорен стъклен съд и загрейте на водна баня. Когато всичко се разтопи и сместа стане еднородна, потопете в нея лента бинт,(достатъчно широка, за да покрие челото Ви) прегънат на 3 слоя, внимателно извадете и поставете върху челото. Всичко трябва да се направи бързо, за да не се втвърди сместа, но това не означава да я нанасяте на кожата си вряла! Окосмените участъци от главата - вежди и коса, трябва да бъдат закрити, за да не попадне върху тях от маската. Челото трябва да е отпуснато, в никакъв случай, свито в гримаса или напрегнато! Бинтът се държи за 20-25 минути, след което се маха изключително бавно и внимателно, за да не пострадат мъхчетата по челото Ви. Започнете от крайчетата, като си помогнете с върха на ноктите си и лекичко отлепяйте. Остатъка от маската се маха с намазнена памучна кърпа - потопете я в масло от жожоба или в прасковеното/какаовото масло.

Парафино-маслената маска можете да правите един път месечно, а останалите 2 пъти - резултатът е забележим!
comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign