10-те Закони на богатството

"Осъществяването на Великото започва с малкото" - тази мъдрост идва при нас с  учението Дао дъ Дзин.

За да се избавим от безпаричието, необходимо е коренно да променим отношението си към тях.
Основното правило, което трябва да стане водещо за Вас е: "Парите - те са главното!" Разбира се, това не означава, че трябва да отхвърлите всички морални принципи или да се опитате да замените любовта с финансови взаимоотношения.
Интересно четиво е книгата на Зоя Михайловна: "Ритуали за парична магия". В нея тя дава любопитни съвети, но ние ще се ограничим основно с 10-те закона на богатството, които трябва да Ви ръководят.


10-те Закони на богатството

1. ЗАКОН НА ПОДСЪЗНАТЕЛНИТЕ УТВЪРЖДЕНИЯ

Нашето благосъстояние се явява точно отражение на нашите собствени вътрешни убеждения по отношение на парите. Ние имаме точно толкова, на колкото сами себе си ценим. Ако считате, че ви стигат например 2000 лева заплата - ще получите точно толкова. Ако се съмнявате, че можете да получите тези пари - то няма да ги получите.
Главното е да сме наясно със своите вътрешни спирачки и вътрешни ограничения и да ги преодолеем т.е. да си позволим да бъдем богати.

2. ЗАКОН ЗА ВСЕПОГЛЪЩАЩОТО ЖЕЛАНИЕ

За да станете богати трябва да сте готови за тази цел да пожертвате всичко освен здравето, личните взаимоотношения и честността. Тук е важно да се настрои системата от приоритетите - здраве, отношения с близките, вътрешен комфорт, а след това достигане на богатство. Не зацикляйте на допуснатите грешки, а се постарайте да концентрирате вниманието си върху това, което е било направина правилно и следващия път се постарайте да пожънете успех.

3. ЗАКОН ЗА ЯСНОСТТА НА НАМЕРЕНИЕТО

Вие трябва да знаете точно колко пари са ви нужни и за какво са ви нужни. Бъдете твърдо уверени, че реализацията на вашите желания лежи именно в материалната плоскост. Не се надявайте, ако заработите определена сума да станете по-уверен в себе си или по-привлекателен.

4. ЗАКОН ЗА ОБМИСЛЕНИЯ ПЛАН


За постигане на замислената цел трябва да имате ясно обмислен план на действие, в противен случай мечтата ще си остане мечта и пари в джоба ви няма да се прибавят.
Ясно обмислете и определете в срокове какви конкретни стъпки трябва да направите, за да постигнете поставената цел, какво е нужно да се измени във вашия живот, за да стане мечтата ви реалност - да си намерите нова работа, да си смените професията, да се преместите в друг град или в друга държава и т.н. Само че съществува едно "но" - работата трябва да ви носи не само пари, но и удоволствие - иначе нищо няма да се получи.

5. ЗАКОН ЗА УПОРСТВОТО


Не се отчайвайте като се сблъскате с първите неудачи и не изоставяйте нещата наполовина. Всички неудачи и провали са само степени към успеха, уроци, които трябва да се усвоят, за да се придобият съответните навици и опит. Не зацикляйте на допуснатите грешки, а се постарайте да се концентрирате на това, което сте направили правилно и следващия път се постараяте да постигнете успех.

6. ЗАКОН ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ ЗНАНИЯ


За да запазите и умножите капитала си, е необходимо да притежавате специални знания или да ползвате услугите на консултанти - специалисти по данъчните системи, банковите операции и т.н. Затова в програмата за постигане на богатство е необходимо да се включи и точка за придобиване на специални знания.

7. ЗАКОН ЗА ВЯРАТА

Повярвайте в себе си и в своите сили - и успехът ще дойде при вас! Страхът от евентуалин провал предварително обрича вашето дело на провал. Неслучайно страхът се счита за един от Седемте смъртни гряха.

8.ЗАКОН ЗА ЧЕСТНОСТТА

"Подобното привлича подобно" Избирайки способ на обогатяване, не забравяйте за този закон. Ако вие сте излъгали - и вас задължително ще ви излъжат. Ако ви сте откраднили - от вас ще откраднат три пъти повече Затова бъдете пределно честни със савите себе си в управлението на вашия бизнес.

9. ЗАКОН ЗА КОНТРОЛА ВЪРХУ РАЗХОДИТЕ


Нивото на богатството се определя от умението на човека да живее с наличните средства, умението да се получава удоволствие от живота и чрез тези средства, с които разполагате в момента. Не се скъпете, правете си разчет на парите така, че да ви остава и част за удовлетворяване на собствените ви желания и за бъдещото развитие.

10. ЗАКОН ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА


Една десета част от доходите си инвестирайте в себе си, една десета - давайте за благотворителност, но помнете - всички средства, които давате за благотворителност или в помощ на своите близки, не трябва да надвишават 30% от сумата на вашите доходи.

comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign