Почивка за истински гурмани - Асти, Италия

Град Асти в област Пиемонт е основна винопроизводствена зона в Италия.

Къде да отседнете?

Регион Асти предразполага към медитативен отдих в компанията на любим човек и бутилка пенливо вино :) А и местните хотели допълнително допринасят за този малък рай под небето... I Tre Poggi Canelli, който разполага само с 12 стаи, предлага пълен набор от SPA-програми: лечебен душ, светлинна терапия и различни видове масажи.
Relais San Maurizio е по-голям от предишния, но също като него се намира на върха на хълм и е заобиколен от китни лозя. Хотелът е в зданието на бивш манастир и е на един от древните солни пътища (навремето солта по тези земи се е доставяла от Лигурийско море). Затова не е изненадващо, че тук ще Ви предложат SPA-процедури с използването на морска сол, например солна вана, след която кожата на тялото става като кадифе...С какво да се занимавате?

Двойките, естествено могат да се отдадат един на друг - природата е приказна и цялата обстановка предразполага само към любов... Можете също така да се разходите с велосипед през хълмовете, където се събира гроздето, а след това да се насладите на чаша Martini Asti...

Местността няма да остави равнодушни ценителите на архитектурата: кръгли старинни църкви, средновековни замъци и крепости... И до ден днешен тук се провежда древен рицарски турнир с конни надбягвания, а така също и осъвременено представление на "Обсадата на замъка Канели".


Къде да похапнете?

Яжте навсякъде! Италианската кухня е известна с разнообразието си от вкусове, така че, дали ще изберете семейно ресторантче, кафе или ресторанта в хотела - гладни и недоволни няма да останете! :) Местните вина се леят като река, а блюдата се отличават с неповторим аромат и вкус. Но, най-популярният деликатес на регион Асти си остава белият трюфел.

От октомври до декември вкуснотийката се издирва с помощта на специално обучени кучета, а през останалото време от годината се събира черен трюфел - по-малко ценен, но не по-малко вкусен ;)comments powered by Disqus

Translate

Популярни

2012 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign